Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Προπηλακισμός Νοσηλευτή και Ιατρών στα ΤΕΠ του Γ.Ν ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ και ΙΑΤΡΩΝ στα ΤΕΠ του Γ.Ν ΚΕΚΡΥΡΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ το ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ.
   Είναι σύνηθες πλέον φαινόμενο , οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας να γίνονται σάκοι του μποξ ,της οργής και της αγανάκτησης ορισμένων ασθενών και συνοδών. Καθημερινά περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας , ποινικοποίηση της ιατρικής και νοσηλευτικής πράξης , παράπονα μέχρι και απειλές απέναντι στους συναδέλφους που με αυτοθυσία κρατάνε όρθιο το ΕΣΥ..
   Σε αυτά τα πλαίσια είχαμε αντίστοιχα περιστατικό στο Γ.Ν.Κέρκυρας με τον προπηλακισμό νοσηλευτή και ιατρών στα Επείγοντα περιστατικά τα λεγόμενα ΤΕΠ .Ενα τμήμα με τεράστιο φόρτο εργασίας που καθημερινά δέχεται μεγάλο όγκο ασθενών πόσο μάλλον τώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.
    Συγκεκριμένα την Παρασκευή 18/8/23 κατά την νυχτερινή βάρδια και ώρα 4.00 π.μ ασθενής ενώ είχε προσέλθει στα ΤΕΠ Χειρουργικού τομέα(από παράσυρση αυτοκινήτου , τροχαίο) για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της νυχτερινής βάρδιας καθώς επίσης και ιατρός άλλης ειδικότητας του πρόσφεραν τις αντίστοιχες ιατρικές και νοσηλευτικές και ιατρικές πράξεις που όφειλαν να εκτελέσουν. Ο ασθενής και ενώ του δινόταν οι πρώτες βοήθειες άρχισε να χτυπάει το προσωπικό καθώς επίσης και να καταστρέφει εξοπλισμό των επειγόντων.
    Φυσικά ενημερώθηκε η διοίκηση καθώς κλήθηκε και η αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος.
    Με αφορμή τα περιστατικά αυτά θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τον Κερκυραϊκό λαό και να τον καλέσουμε να περιφρουρήσει τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και το δικαίωμά του σε σύγχρονες και ασφαλείς δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας. 
Το σωματείο εργαζομένων στηρίζει τους εργαζόμενους σε ότι και αν χρειαστεί για νομική υποστήριξη.
    Αν δε δοθούν ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ στην τραγική υποστελέχωση των δομών υγείας , τέτοια φαινόμενα θα οξυνθούν και η ατομική και σωματική ασφάλεια των εργαζομένων θα βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο.
                                                        Από το  ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...