Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΛΩΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ - 18 ΑΠΑΝΘΡΑΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ.

      Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισκέφθηκε  το κεντρο υγείας Αλεξανδρούπολης που  λειτουργούν τα επείγοντα και το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που  εκκενώθηκε προχθές μεσάνυκτα και είναι ακόμη κλειστό. Δυστυχώς στο νεκροτομείο που βρίσκεται στο νοσοκομείο υπάρχουν 18 απανθρακωμένες σωροί που ανασύρθηκαν από τις πυρκαγιές μεταξύ αυτών και δύο παιδιά. Ο ιατροδικαστής μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο της νεκροτομής και ταυτοποίησης. 
                     ΚΡΙΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΙΜΑ. Χάνονται ζωές και περιουσίες.
   Συνομιλήσαμε με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του νοσοκομείου. Δώσαμε συγχαρητήρια σε όλους  εργαζόμενους και διοίκηση που ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στη πραγματική εκκένωση  ενός τεράστιου τριτοβάθμιου Νοσοκομείου με νοσηλείες ασθενών σε βαριά κατάσταση μεταξύ αυτών και 10 διασωληνωμένων.
    Είναι συγκινητική η  αυταπάρνηση, η προσήλωση των εργαζόμενων που προσέτρεξαν από ρεπό, άδειες να βοηθήσουν παρ΄ ότι καιγόταν τα σπίτια τους. Μας περιέγραψαν τέτοιες  τραγικές καταστάσεις.
    Σε όσους λένε ότι κακώς εγινε η εκκένωση εμείς που είδαμε βίντεο από τις φωτιές γύρω από το νοσοκομείο και τους καπνούς να πνίγουν το εσωτερικό του νοσοκομείου απαντάμε ότι και  άργησε η εκκένωση. Εγινε μεσάνυκτα με πολλές ώρες κλειστή την εθνική οδό με δύσκολη πρόσβαση στα νοσοκομεία Κομοτηνής και καβάλας.
  Τι αναδείχθηκε από αυτή τη γιγαντιαία  εκκένωση όχι σε άσκηση αλλά σε πραγματικές συνθήκες.
    Η έλλειψη στη χώρα μας ενός πλωτού νοσοκομείου.  Οι 69 ασθενείς που  μεταφέρθηκαν στο καράβι πολλοί ήταν βαριά επειδή έκλεισαν οι δρόμοι προς άλλα νοσοκομεία, μεταφέρθηκαν σε ένα εντελώς ακατάλληλο καράβι της γραμμής Αλεξανδρούπολης,   Σαμοθράκης, Λήμνου  που είναι για επιβάτες και οχήματα. Χωρίς καμία υποδομή, χωρίς κρεβάτια,  χωρίς οξυγόνα χωρίς τίποτα. Έτρεχαν οι συνάδελφοι και  έφερναν υλικά από το νοσοκομείο. Γι αυτό και οι ασθενείς συνεχώς από εκεί διακομίζονταν σε νοσοκομεία της περιοχής. Γι αυτό την άλλη ημέρα απέπλευσε για Καβάλα και οι 29  εναπομείναντες ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της ΚΑΒΑΛΑΣ.
    Τώρα με τόσες φυσικές καταστροφές είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας πλωτού  νοσοκομείου  στη χώρα μας που θα προσφέρει βοήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις.
   Επιτακτική η ανάγκη άμεσης λειτουργίας του νοσοκομείου. Τα επείγοντα λειτουργούν  στο κεντρο υγείας σε  έναν εντελώς ακατάλληλο χώρο. Χθές βράδυ προσήλθε ασθενής με εισρόφηση. Κατέληξε κατά τη διαδρομή προς το νοσοκομείο Καβάλας.
    Παιδάκι με προβλημα υγείας διεκομίσθη στο νοσοκομείο Καβάλας. Εν τω μεταξύ έκλεισαν οι δρόμοι επέστρεψε και διεκομίσθη   στο νοσοκομείο  Διδυμοτείχου. Από το κεντρο υγείας Φερρών διεκομίσθη ασθενής για εισαγωγή στο κεντρο υγείας Αλεξανδρούπολης  που φυσικά δεν μπορούσε να γίνει.
       Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...