Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Μόνιμοι στο ΕΣΥ: Από το Σεπτέμβριο οι 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στο ΑΣΕΠ έχει αποσταλεί ήδη η μία προκήρυξη για την πρόσληψη 2.000 μόνιμων νοσηλευτών κατηγορίας ΠΕ και αναμένεται η δεύτερη για την κατηγορία ΔΕ
   Το βασικό επιχείρημα μερίδας συνδικαλιστών υγειονομικών, σύμφωνα µε το οποίο η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας αποδυναµώνουν…σκοπίµως το ΕΣΥ, προκειμένου να προωθήσουν, σε δεύτερο χρόνο, την ιδιωτικοποίησή του, επιχειρεί να καταρρίψει ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
  Έτσι, σύμφωνα µε  των «Παραπολιτικών», ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει ήδη αποστείλει προς δημοσίευση στο ΑΣΕΠ την προκήρυξη για την πρόσληψη 2.000 µόνιµων νοσηλευτών, κατηγορίας Πανεπιστηµιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), για την ενίσχυση της στελέχωσης του δηµόσιου συστήµατος υγείας της χώρας µας.
  Μάλιστα, η εν λόγω προκήρυξη αναµένεται να δηµοσιευθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεµβρίου. Στη συνέχεια και σύµφωνα πάντα µε τις ίδιες πληροφορίες των «Π», µια νέα προκήρυξη, αυτή για την πρόσληψη άλλων 2.000 µόνιµων νοσηλευτών, κατηγορίας Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης (∆Ε), αναµένεται να αποσταλεί από τον κ. Χρυσοχοΐδη στο ΑΣΕΠ, προκειµένου να δηµοσιευθεί στις αρχές του ερχόµενου Νοεµβρίου.
   Αξίζει να σηµειωθεί, επίσης, ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί από καιρό όλες οι σχετικές διαδικασίες για τις πρόσθετες προσλήψεις 250 υγειονοµικών, µε συµβάσεις διάρκειας δύο ετών, ως επικουρικού προσωπικού του κλάδου ∆.Ε. Πληρωµάτων Ασθενοφόρων, για το Εθνικό Κέντρο Αµεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) του Λεκανοπεδίου της Αττικής.
Ειδικό βάρος
 Εξάλλου, µε τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Θανάση Παπαϊωάννου, είχε επικοινωνία πριν από λίγες ηµέρες ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησε να τονίσει στον κ. Παπαϊωάννου ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σηµασία και περιβάλλει µε ειδικό βάρος τις προσλήψεις προσωπικού οι οποίες αφορούν τον τοµέα της υγείας. Από τη δική του πλευρά, ο κ. Παπαϊωάννου διαβεβαίωσε τον υπουργό Υγείας ότι το ΑΣΕΠ έχει ήδη θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τις προσλήψεις για τον τοµέα της υγείας και θα προχωρά πάντα, µε αυστηρή τήρηση όλων των σχετικών διαδικασιών, ασφαλώς, στην ταχύτατη διεκπεραίωση όλων των τυχόν εκκρεµοτήτων, προκειµένου οι προσλήψεις να προχωρούν και να ολοκληρώνονται πάντα το ταχύτερο δυνατόν.
   Αξίζει να σηµειωθεί, όµως, ότι πολύ ισχυρό «πονοκέφαλο» για τον κ. Χρυσοχοΐδη και το υπουργείο Υγείας αποτελεί το γεγονός ότι, όπως επιβεβαιώνει επίσης ο ίδιος ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, όλες οι αρµόδιες υπηρεσίες παρατηρούν έντονη «κόπωση» όσον αφορά τη διαθεσιµότητα των υποψηφίων για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους προς πρόσληψη στο δηµόσιο σύστηµα υγείας της χώρας µας.
Αναδημοσίευση από https://www.proson.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...