Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

ΕΣΥ: Προεκλογικά παιχνίδια εις βάρος της δημόσιας Υγείας

 Το ΕΣΥ καταρρέει, αλλά κάποιοι αδυνατούν να το παραδεχτούν ενόψει των νέων εκλογών.
   Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι τραγική. Αυτό προκύπτει τόσο από από την εμπειρία των εργαζομένων που μεταφέρεται καθημερινά από τους ίδιους, όσο και από τις επίσημες ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών φορέων των υγειονομικών. Οι παραιτήσεις από το εξαντλημένο προσωπικό διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ η... φήμη μας έφτασε μέχρι το εξωτερικό με το άρθρο του Politico. Ωστόσο, κάποιοι φαίνεται να είναι... αρνητές πραγματικότητας, με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές που αναμένονται τον Οκτώβριο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό στην Πάτρα. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, είναι και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό Φαρμάκη, δηλαδή του εκλεκτού της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών εντύπων, η Άννα Μαστοράκου επισκέφτηκε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και αφού συζήτησε και φωτογραφήθηκε με τη διοίκηση ανέφερε ότι η μονάδα υγείας βρίσκεται σε μια διαδικασία διαρκούς αναβάθμισης!
   Την ίδια ώρα, τόσο το ίδιο το Καραμανδάνειο όσο και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της δεύτερης περιοχής (νοσοκομεία «Άγιου Ανδρέα», Πανεπιστημιακό του Ρίο, Αγρινίου, Μεσολογγίου και Πύργου Ηλείας) αντιμετωπίζουν τα δικά τους σοβαρότατα προβλήματα. Είναι ενδεικτικό ότι το νοσοκομείο Αγρινίου είναι ένα από τα αρκετά που βρίσκεται στη μακρά λίστα των μονάδων υγείας που έχει χάσει προσωπικό με παραίτηση λόγω της υπερεξόντωσης των εργαζομένων.
Γνωστή τακτική
     Δημιουργώντας μία επίπλαστη εικόνα για την κατάσταση στο ΕΣΥ, η Άννα Μαστοράκου παρουσιάζει μία πραγματικότητα που δεν βλέπει κανένας άλλος πέρα από την ίδια. Και όλα αυτά για να δημιουργήσει ευνοϊκές προεκλογικές συνθήκες στην παράταξη που στηρίζει η Νέα Δημόκρατία. Ουσιαστικά ακολουθεί την τακτική τη ΝΔ πριν τις βουλευτικές εκλογές. Τότε το κυβερνόν κόμμα επικοινώνησε στους πολίτες όλης της χώρας κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που επικρατεί στα νοσοκομεία. Έπεισε και κέρδισε τις εκλογές. Ωστόσο, κανείς δεν εγγυάται ότι αυτή η τακτική θα πιάσει και σε πιο τοπικό επίπεδο. Εκεί που τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα και είναι πιο δύσκολο να... παραπλανήσεις τους πολίτες.
Αναδημοσίευση από https://www.healthstat.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...