Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΣΥ. ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. - ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

      ΣΤΟ Εθνικό μας Σύστημα Υγείας υπάρχουν σημαντικές περιφερειακές ανισότητες στη παροχή υπηρεσιών υγείας σε ενήλικες και παιδιά σε σημείο που ασθενείς στη περιφέρεια να  αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αυτό φάνηκε πολύ στους βαρέως πάσχοντες από κορονωϊό, αλλά και στα ποσοστά θνητότητας σε κάθε νοσοκομείο  στη διάρκεια της πανδημίας. . Το διαπιστώνει κανείς με τις κλίνες ΜΕΘ παίδων όπου για όλη τη Βόρειο Ελλάδα υπάρχουν 8 κλίνες διαθέσιμες στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Επίσης με την αδυναμία πολλών περιφερειακών νοσοκομείων να κάνουν απλές χειρουργικές επεμβάσεις κ.α.λ.
      Η κατάσταση  με τις περιφερειακές ανισότητες  ημέρα με την ημέρα επιδεινώνεται λόγω των μαζικών παραιτήσεων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας, την απροθυμία  νέων επαγγελματιών υγείας να δουλέψουν σε νοσοκομεία της περιφέρειας λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας, των χαμηλών μισθών που δεν  καλύπτουν ούτε τα έξοδα διαβίωσης, την μη ειλικρινή στάση της πολιτείας  στην υλοποίηση των δεσμεύσεων εν μέσω χειροκροτημάτων για τους υγειονομικούς όπως η  ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, η  μονιμοποίηση των συμβασιούχων, οι αυξήσεις μισθών κ.λ.π.
     Το  περασμένο μήνα  20 Ιουλίου  ένα 10χρονο παιδί από την Άρτα στη διάθεσή σας  η οικογένεια εισήχθη στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Αρτας  με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας..  Την επόμενη ημέρα οι παιδίατροι του νοσοκομείου έκριναν  ότι πρέπει να   εξετασθεί από παιδογαστρεντερολόγο για  να υποβληθεί σε γαστροσκόπηση.
    Στην Άρτα δεν υπάρχει, στα  Ιωάννινα  δεν υπάρχει, στο παιδιατρικό νοσοκομείο  Καραμανδάνειο  της Πάτρας δεν υπάρχει,   στο Πανεπιστημιακό του ΡΙΟΥ είναι ένας αλλά δεν μπορεί να βρίσκεται νυχθημερόν στο νοσοκομείο  και εκείνη την ημέρα δεν εφημέρευε.. Έτσι η οικογένεια αναγκάσθηκε να έρθει στην ΑΘΗΝΑ να κάνει εισαγωγή στο παιδων Αγίας Σοφίας με μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα. Τελικά  έκανε  γαστροσκόπηση  το παιδί και  ευτυχώς  δεν πάσχει από  κάτι σοβαρό. Ελάτε στη θέση της οικογένειας  και του παιδιού. Η οικογένεια μπορεί να μιλήσει για το Γολγοθά της.
    Το ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ένα παιδί από τη ΤΗΝΟ είχε συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας  Τήνου διακόμισαν το παιδί στο νοσοκομείο Σύρου  μετά από επικοινωνία  που είχαν με  παιδίατρο  του νοσοκομείου Σύρου ο οποίος απεδέχθη το  περιστατικό.  
     Το  Νοσοκομείου ΣΥΡΟΥ είναι   νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες. Το παιδί διεγνώσθη  με οξεία σκωληκοειδίτιδα και έπρεπε άμεσα  να χειρουργηθεί. Το νοσοκομείο της Σύρου αδυνατούσε  και   με αεροδιακομιδή  κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής.
    Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η διαχρονική έλλειψη στα νησιά  λειτουργίας  παιδοχειρουργικού τμήματος. Στις Κυκλάδες δεν υπάρχει παιδοχειρουργός. Έτσι ένα παιδί για να χειρουργηθεί πρέπει να έρθει Αθήνα.
                      Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...