Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Μιχ. Γιαννάκος: ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΡΟΝΩΙΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΘΕΣ21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023. ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

     Οι νοσηλείες ασθενών με κορονωϊό στα νοσοκομεία παραμένουν σε χαμηλό αριθμό, σταθερές παρά την μεγάλη κινητικότητα του ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.  Μην ξεχνάμε ότι ο κορονωϊός είναι η μόνη ασθένεια  που καταγράφεται πλήρως.
     Χθές 21 Αυγούστου 2023 νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες 546 ασθενείς με κορονωϊό.  Συνολικά δεσμεύονται 2.283 κλίνες  για κορονωϊό στα Νοσοκομεία.  Από τους 546 νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονωϊό  οι 496 ασθενείς νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία, 35 ασθενείς σε  ιδιωτικά και 15 ασθενείς στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Μεταξύ αυτών  νοσηλεύονται και 10 παιδιά με κορονωίό στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
      Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 22 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονωϊό ενώ δεσμεύονται συνολικά 47 κλίνες ΜΕΘ για κορονωϊό.
    Την περασμένη εβδομάδα 14 Αυγούστου είχαμε 508 νοσηλεύομενους ασθενείς με κορονωϊό σε απλές κλίνες και 21 διασωληνωμένους ασθενείς με κορονωϊό  στις ΜΕΘ.
       Πέρυσι τέτοιες ημέρες είχαμε  στα νοσοκομεία πάνω από 2.500 νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονωϊό  σε απλές κλίνες και πάνω από 125 διασωληνωμένους ασθενείς με κορονωϊό στις ΜΕΘ.
      Στο  νοσοκομείο Σωτηρία σήμερα νοσηλεύονται 42 ασθενείς  με κορονωϊό και πέρυσι πάνω από 200 ασθενείς.  Προς τι λοιπόν  ο  πανικός συγκρίνοντας στοιχεία  διαφορετικών κοντινών περιόδων;  
       Σήμερα νοσηλεύονται 726  ασθενείς στις ΜΕΘ  από  άλλες παθήσεις πλην κορονωϊού. Τα νοσοκομεία παρ΄ ότι καλοκαίρι  πιέζονται στα επείγοντα από  ασθενείς   που πάσχουν από  άλλες λοιμώξεις.  Εξ αιτίας αυτού ασθενείς με παθολογικά  και  πνευμονολογικά προβλήματα, λόγω πληρότητας των κλινικών  νοσηλεύονται σε ράντζα ή τη διασπορά σε κλινικές άλλων παθήσεων με κίνδυνο μετάδοσης λοιμώξεων.
      Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία εν όψει χειμώνα. Θα είναι  βαρύς για το  ΕΣΥ, με δεδομένες τις μαζικές αποχωρήσεις υγειονομικών και την έξαρση των ιώσεων.
                                   Μιχ. Γιαννάκος - Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...