Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Μετά τα «εντέλλεσθε» ιδιώτες για το νοσοκομείο Άρτας

    Σε τρεις καταγγελίες προχώρησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, που αναφέρονται σε συμβάντα σε διαφορετικά νοσοκομεία.
    Ένα από τα νοσοκομεία αυτά είναι της Άρτας, το οποίο τους τελευταίους μήνες και ανά τακτά διαστήματα είναι αντιμέτωπο με πολύ σοβαρά προβλήματα.
     Η ΟΕΝΓΕ, οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών – μέλη της ΟΕΝΓΕ και τα σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε από καιρό επισημαίνει πως η υποστελέχωση, η εφημεριακή υπερεξόντωση των γιατρών και η εξώθησή τους σε παραίτηση από το ΕΣΥ έχουν την σκοπιμότητα της πλήρους ιδιωτικοποίησης λειτουργιών όπως π.χ. τα εργαστήρια (απεικονιστικά, βιολογικών υγρών, παθολογοανατομικά – κυτταρολογικά, ειδικά) πολλών νοσοκομείων.
     Χαρακτηριστικό σχετικό παράδειγμα είναι το απεικονιστικό εργαστήριο του νοσοκομείου Άρτας (διαθέτει κλασικό ακτινολογικό, υπερηχοτομογράφο και αξονικό τομογράφο).
     Μετά από πολύμηνη περίοδο αναγκαστικών “εντέλλεσθε” εφημεριακής υπερεξόντωσης που εξώθησαν γιατρούς σε παραιτήσεις, η διοίκηση τώρα θέλει να παραδώσει την διάγνωση στον ιδιωτικό τομέα με “σύμβαση”».
Αναδημοσίευση από https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...