Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ: Το δικαίωμα στην απεργία δεν μπορεί να αφαιρεθεί!

     Η πρωτόγνωρη ενέργεια του Υπουργού Παιδείας κ. Πιερρακάκη να καταφύγει στα δικαστήρια με σκοπό την ακύρωση της απεργίας, που έχει κηρύξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία για τις 23 Οκτωβρίου 2024, αποκαλύπτει με τον πιο εμφαντικό τρόπο την αντιδημοκρατική του πολιτική.
    Σε μια περίοδο που τα προβλήματα της εκπαίδευσης με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών από τα σχολεία, με την οικονομική ασφυξία των σχολικών μονάδων και με τα στοιχειώδη λειτουργικά ζητήματά τους σε πρωτοφανή ένταση, με μισθούς εκπαιδευτικών απαξίωσης του τόσο σημαντικού κοινωνικού ρόλου τους, όταν πρωτοδιόριστοι εκπαιδευτικοί καλούνται να ζήσουν με μισθό 776 ευρώ με αποτέλεσμα πολλοί να μένουν σε αυτοκίνητα και σκηνές, γιατί τα ενοίκια στην επαρχία και ιδιαίτερα στα νησιά είναι πολύ υψηλά, η προσφυγή των εκπαιδευτικών στην απεργία είναι αναφαίρετο, ιερό  δικαίωμα. 
    Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου. Καλούμε τον Υπουργό να επιλύσει τα πολύ σοβαρά προβλήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης και να προχωρήσει σε διάλογο με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις της εκπαίδευσης στις σημερινές εποχές των κοινωνιών της Γνώσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ανάρτηση καθηγητή του ΕΚΠΑ για την κατάντια του ΕΣΥ

            Ράπισμα για     το   ΕΣΥ   από τον καθηγητή  του ΕΚΠΑ Παναγιώτη Θανασά.    Ο Παναγιώτης Θανασάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστο...