Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Έρχεται σχέδιο εθελούσιας εξόδου στα κρατικά νοσοκομεία της ΚΥΠΡΟΥ – Διαφωνία ΟΚΥπΥ – συντεχνιών

   Σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους ωρομίσθιους στα δημόσια νοσοκομεία ετοίμασε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ο οποίος ετοιμάζεται μάλιστα να μπει σε διάλογο με τις συντεχνίες προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.
   Όπως αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Υγείας, από πλευράς ΟΚΥπΥ έχει γίνει σχετική μελέτη από εμπειρογνώμονες και το αποτέλεσμα αναμένεται ότι θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού για έγκριση, ώστε να ακολουθήσει διάλογος με τις συντεχνίες. Έγινε αναφορά μάλιστα, σε περίπου 60 εργαζόμενους οι οποίοι έχουν αποταθεί στον ΟΚΥπΥ ζητώντας πληροφορίες.
   Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ που συμμετέχουν στην συνεδρίαση, αντέδρασαν έντονα στην τοποθέτηση αυτή του ΟΚΥπΥ, υποστηρίζοντας ότι ο Οργανισμός, μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας του δημοσίου.
   Οι ωρομίσθιοι που εργάζονται στον ΟΚΥπΥ, είπαν, είναι χαμηλότερα αμειβόμενοι σε ολόκληρη τη δημόσια υπηρεσία. «Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι ο Οργανισμός κάνει επεκτάσεις υπηρεσιών και νοσοκομείων και προσλαμβάνει εποχικούς εργαζόμενους. Για εμάς αυτό σημαίνει ότι ο ΟΚΥπΥ θέλει σιγά σιγά να πει στους ωρομίσθιους ότι πρέπει να φύγουν. Αυτό συνδέεται και με το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης των ωρομισθίων που περιμένουμε να έρθει. Δηλαδή γίνονται επεκτάσεις, αυξάνονται οι ανάγκες και αντί να προσλαμβάνουμε μόνιμο προσωπικό κάνουμε σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης», είπε ο εκπρόσωπος της ΠΕΟ.
    Οι συντεχνίες, διαφωνούν με αυτές τις πρακτικές, ανέφερε από πλευράς του ο εκπρόσωπος της ΣΕΚ τονίζοντας ότι «αυτές οι ενέργειες μας φοβίζουν. Ανησυχούμε ότι οδηγούνται οι υπηρεσίες σε ιδιωτικοποίηση και αυτό δεν θα βγει σε καλό ούτε στον τόπο, σε σχέση με το ΓεΣΥ αλλά ούτε και στους πολίτες».
    Ο ΟΚΥπΥ, πρόσθεσε, «προχωρεί σε πρόσληψη εποχικών εργαζομένων αντί να προχωρήσει στην κάλυψη των μόνιμων αναγκών με μόνιμους υπαλλήλους».
Αναδημοσίευση από https://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανεπίτρεπτη και σαφώς επιλήψιμη η διπλοείσπραγμένη αποζημίωση - ΄εξαγορά΄, που σαφώς συνιστά ΚΊΝΗΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.

   Ο  αυτοπροσδιοριζόμενος ως " Άγγελος της κάθαρσης", Στελλάτος, στην πρόσφατη  κινητοποίηση στην ΔΕΘ, όπου συμμετείχε, εισέπραξε...