Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

ΔΗ.ΣΥ.Π: Η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός στα ύψη κι η κοροϊδία της κυβέρνησης για δήθεν αυξήσεις στο Δημόσιο

     Με τα εκκαθαριστικά του Ιανουαρίου του 2024 πείστηκαν και οι πιο δύσπιστοι ότι οι "αυξήσεις", στο δημόσιο, που με τυμπανοκρουσίες διαφήμιζε η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ  δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αυξήσεις-κοροϊδία της τάξης των 38-45 ευρώ τον μήνα, καθαρά. Δηλαδή 20 ευρώ το 15νθήμερο ή 1,4 ευρώ την ημέρα.
    Και παρά το γεγονός ότι όλοι μπορούν να δουν πια τις "αυξήσεις", βγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι ο υπουργός οικονομικών και μας λέει ότι η μέση καθαρή ετήσια  αύξηση στο δημόσιο είναι 1425 ευρώ!!!Προφανώς μπερδεύεται με τις αυξήσεις 76%που έδωσε στους διοικητές οργανισμών και στους υπουργούς!
    Ο πληθωρισμός έτρεχε τον περασμένο μήνα με 3,5% κι ο πληθωρισμός στο ράφι των σούπερ-μάρκετ με 9%,σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
    Οι οικογένειες και τα νοικοκυριά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα κι η ακρίβεια είναι το υπ.αρ.1 πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις.
    Στο δημόσιο όχι μόνο καμιά σκέψη δεν υπάρχει για την επαναφορά των ΔΩΡΩΝ, αλλά ο πρώην υπουργός εργασίας το απέκλεισε κατηγορηματικά.
    Ταυτόχρονα συνεχίζεται η παρακράτηση από τους μισθούς των Δ.Υ., ΜΟΝΟ, 2% υπέρ της ανεργίας, τη στιγμή που αυτή έχει πέσει κάτω από το 10% επισήμως.
     Επιπλέον εξακολουθεί να είναι παγωμένη μισθολογικά η διετία 2016-17 ,παγκόσμια πρωτοτυπία.
     Κι ενώ η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο για τον κόσμο της εργασίας, η κυβέρνηση με τα φιλικά της μέσα στρέφουν  κάθε φορά τη συζήτηση αλλού, για να μην αναδειχθεί το τεράστιο θέμα της ακρίβειας.
Η σιωπή των ΜΜΕ είναι εξοργιστική.
     Ποτέ μα ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν καλούν εκπροσώπους των εργαζομένων για να μιλήσουν για τα προβλήματά τους. Ούτε καν τις ημέρες των απεργιών.
     Προφανώς οι παραπάνω διαπιστώσεις είναι κοινότοπες, αφού όλοι βιώνουν την ακρίβεια στο πετσί τους.
     Σημασία, λοιπόν, έχει τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Κι εδώ την πρωταρχική ευθύνη την έχουν τα συνδικάτα τα οποία πρέπει να παίξουν τον ρόλο της κοινωνικής αντιπολίτευσης και να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούν οι εργαζόμενοι να ζήσουν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.
    Σ' αυτό το πλαίσιο η ΑΔΕΔΥ έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων στο δημόσιο για την ακρίβεια και τους μισθούς.
    Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα. Ο στόχος είναι να υπάρξουν κινητοποιήσεις από κοινού των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των μικροεπαγγελματιών, των νέων επιστημόνων που δεν τα βγάζουν πέρα ,για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Για να διεκδικηθούν πραγματικές αυξήσεις.
   Τα προβλήματα της ακρίβειας, των μισθών, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της κατάρρευσης των δημόσιων νοσοκομείων, της σύνταξης, του κοινωνικού κράτους είναι κοινά για όλο τον κόσμο της εργασίας.
    Για να αντιμετωπισθούν χρειάζεται αγώνας με αποφασιστικότητα ΕΝΟΤΗΤΑ και δύναμη για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα συνεχίζεται κι οι άνθρωποι θα φτωχοποιούνται και θα εξαθλιώνονται ακόμη περισσότερο.
   Στον παρακάτω πίνακα υπάρχει το διεκδικητικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ για τους μισθούς στο Δημόσιο.
     Κυρίαρχο αίτημα για μας είναι η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ και στο Δημόσιο, όπως ισχύει στον Ιδιωτικό τομέα.
Δημ.  Μπράτης-Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...