Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, Κώστα Πετρόπουλου, στο προχθεσινό 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

      Τον Μάρτιο του 2023, μετά από σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ, που είχε γίνει υπό την αιγίδα της ΑΔΕΔΥ την 31.1.23 και στην οποία συμμετείχαν 29 από τα 32 Σωματεία – Μέλη του  Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ.
     Προς αυτήν την κατεύθυνση ορίστηκε, με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, μια προσωρινή ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, με αποκλειστικό σκοπό και στόχο την ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ αυτού του οργάνου, του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ., μια προσωρινή Διοικούσα που απαρτιζόταν από  τούς:
                           Πρόεδρος: Πετρόπουλος Κώστας
                       Γραμματέας: Φλαμπουριάρης Σωτήρης
              Αναπλ. Πρόεδρος: Παλαρμάς Στέλιος
  Υπεύθυνος Οικονομικού: Κολονιάρη Αμαλία
Υπεύθυνος  Οργανωτικού: Στελλάτος Μιχάλης
Μέλη: Αθανασιάδης Δημήτρης, Δάβουλος Χρήστος, Ευαγγελάτος Γρηγόρης, Θεοδωρόπουλος Νικόλαος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Σκεπετάρης Ηλίας, Σουγλέρης Χρήστος
      Αυτή η Ε.Γ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ για πρώτη φορά στίς 29.3.23, μια συνεδρίαση όπου παραβρέθηκαν όλοι οι διορισμένοι και στην οποία εκφράστηκαν διάφορα ζητήματα σχετικά με την συγκρότηση της κλπ άλλα, ζητήματα που ξεπεράστηκαν γύρω στις 10 Μάη, μετά από σχετική απόφαση -  έγγραφο της ΑΔΕΔΥ που προσηλωμένη στην αναγκαιότητα της λειτουργίας αυτού του οργάνου, όριζε την συνέχεια αυτής της Γραμματείας, με συντονιστή τον εκπρόσωπο που θα όριζε η πρώτη παράταξη των τελευταίων εκλογών, που ήταν η ΔΗ.ΣΥ.Π, το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΑΣ, η οποία όρισε τον Πετρόπουλο ΚΩΣΤΑ δηλ. εμένα.
           Στην ίδια απόφαση προσδιορίστηκε ο χρόνος ολοκλήρωσης αυτών των διαδικασιών που αρχικά ήταν το τέλος του Οκτώβρη, χρονικός ορίζοντας που παρατάθηκε μετά από παρέμβαση της Α΄ ΕΛΜΕ για την 31.1.2024.
       Στο διάστημα αυτό προχωρήσαμε τίς σχετικές διαδικασίες που προβλέποντας, αυτές των εκλογικών διαδικασιών που θα έπρεπε να γίνουν στα Σωματεία – μέλη μας και παράλληλά την έγκριση αυτών  των σχετικών διαδικασιών, μέσα από τίς ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνεδριάσεις μας, μια διαδικασία επίμονη, βάσει της οποίας φθάσαμε στο σημερινό συνέδριο, το 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, όπου συμμετέχουν  τα 25 από τα 32 Σωματεία – μέλη, τα οποία σε σύνολο 10.200 περίπου εγγεγραμμένων μελών, με εκλογικές διαδικασίες που έλαβαν μέρος περί τις 8000 εργαζόμενοι, έστειλαν 192 αντιπροσώπους – σύνεδρους, σ΄ αυτό εδώ το συνέδριο που διεξάγεται  σήμερα, σύνεδροι που στο τέλος της διαδικασίες θα εκλέξουν την ΝΕΑ 11μελή ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ και την ΝΕΑ 3μελή ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
        Βέβαια οφείλω και πρέπει να επισημάνω, ότι το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ διοικείται:
-      Από την 11μελή ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ που όπως ανέφερα θα εκλεγεί 
        σήμερα
-       Το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που απαρτίζεται από την Ε.Γ και όλους τούς 
        Προέδρους των Σωματείων-Μελών του Ν.Τ
-   Και βεβαίως την ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που απαρτίζεται απ΄ όλους τούς εκλεγμένους αντιπροσώπους των Σωματείων – Μελών, όλους εσάς, που σημειωτέον η αποστολή σας δεν τελειώνει εδώ. Γι΄ αυτό και τα Σωματεία – μέλη στις εκάστοτε εκλογικές τους διαδικασίες θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και την εκλογή των αντιπροσώπων τους στο Ν.Τ ΑΔΕΔΥ.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
     Το 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΣ γίνεται σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, όπου:
-  όλες οι υπηρεσίες στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και την αβεβαιότητα για το αύριο των υπηρεσιών τους που σε πολλές περιπτώσεις αμφισβητείται.
-    Πάρα πολλοί εργαζόμενοι βιώνουν έντονα την ομηρεία και την αβεβαιότητα για το δικαίωμα στην δουλειά.
-   Και όλοι μαζί βιώνουμε την ακρίβεια  και από την άλλη τους καθηλωμένους σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα μισθούς μας.
Με λίγα λόγια αυτό το συνέδριο,  μας βρίσκει σε διαρκείς αγώνες και ειδικά αυτήν την περίοδο, διεκδικώντας:
-    Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
-         ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
-         Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
-         Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016–17
-         Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
-         Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
-         Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
-       Προσλήψεις    ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και βεβαίως την ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ των ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, δηλώνοντας σήμερα από εδώ την αμέριστη συμπαράστασή μας στους Εργαζόμενους ΣΟΧ που μέρα με την ημέρα εκτοπίζονται από το ΔΗΜΟΣΙΟ για χάριν των ιδιωτών.
-         Κλπ άλλες διεκδικήσεις κλαδικές και γενικές.
     Κάτω απ΄ αυτό το πρίσμα, κλείνοντας καλώ όλους τούς Συναδέλφους – Εργαζόμενους, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, όλους εσάς τούς εκλεγμένους εκπροσώπους τους, σε μια εγρήγορση και μια δυναμική παρουσία, στις επάλξεις του αγώνα, για να αποτρέψουμε όλα τα αντεργατικά σχέδια  της κυβέρνησης, διεκδικώντας παράλληλα και όλα αυτά που μας ανήκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...