Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Σχετικά με την θέση μας, στην Συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, την Τρίτη 16.1.24.

     Σε ότι αφορά την πρόσφατη (16.1.24) συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, ο παραβρισκόμενος σ΄ αυτήν, εκλεγμένος εκπρόσωπος της παράταξής μας, Πετρόπουλος Κώστας, τοποθετούμενος, αφού πρώτα ενημέρωσε ως συντονιστής του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ  για τις διαδικασίες σχετικά με το επικείμενο Συνέδριο του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, στα της θεματολογίας ανέφερε τα εξης:
I. Σε ότι αφορά τα θέματα που θα πρέπει να συζητήσουμε, στην συνάντηση που θα ζητήσουμε ως νεοεκλεγμένο Δ.Σ του Σωματείου μας με την Διοίκηση και την 6η Υ.Πε, πέρα απ΄ αυτά που μπήκαν εισηγητικά και με τα οποία συμφωνώ, εκτός απ αυτό του Υγειονομικού χάρτη  όπου εκτιμώ ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουμε έμείς τέτοια θέματα τώρα, κατά την εκτίμηση μου θα πρέπει να επικεντρωθούμε:
  α). Στο πιο σημαντικό αυτής της περιόδου, που δεν είναι άλλο από την αναγκαιότητα της ΜΟΝΟΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ των μη μονίμων Συναδέλφων, για να σταματήσει από την μιά η ομηρεία αυτών των Συναδέλφων και από την άλλη για να εξασφαλιστεί η  συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου μας και βεβαίως την γενναία πρόσληψη ΝΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ όλων των ειδικοτήτων.
    β). Στα ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΜΑΣ. Αφού εξέφρασε την διαφωνία του:
-Τόσο με τις μεθοδεύσεις-επιδιώξεις του Διοικητή της 6ης Υ.Πε, που ήθελε αντί της διεκδίκησης ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, την ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ του κτιρίου  της Σχολής, πρόταση σαφώς μη ενδεδειγμένη, μη λειτουργική που ευτυχώς βρίσκεται στα αζήτητα.
- Όσο και με τους χειρισμούς Στελλάτου, που πέφτοντας στην παγίδα Πλεύρη, γύρισε την πλάτη του στους φορείς της πόλης μας, με αποτέλεσμα το ξεπούλημα αυτής της διεκδίκησης, τότε που θα μπορούσε μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης να γίνει κάτι.
    Παρ'  όλα αυτά  επιμένοντας ανέφερε ότι εμείς επιβάλλεται και πρέπει να επαναφέρουμε αυτήν την διεκδίκηση και να επιμείνουμε για ένα 3όροφο κτίριο, ως την μόνη λύση- προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης του Νοσοκομείου μας, τόσο σε ότι αφορά την στέγαση των 150 και πλέον αστέγων κλινών,  όσο και στο άνοιγμα νέων τμημάτων και υπηρεσιών των αναγκαίων και απαραίτητων για την περιοχή μας.
    γ). Το τρίτο ζήτημα είναι η τροποποίηση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, με σκοπό και στόχο την αύξηση των κλινών μας, αλλά και την πρόβλεψη ένταξης και λειτουργίας τμημάτων και υπηρεσιών που σήμερα δεν υπάρχουν και που χρειάζονται για την περιοχή μας.
   δ). Το επόμενο ζήτημα είναι η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και η ΠΛΗΡΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ των τμημάτων και υπηρεσιών που σήμερα υπολειτουργούν, για να αποφύγουμε τις νέες κυβερνητικές επιδιώξεις που στο επόμενο διάστημα θα είναι οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών των νοσοκομείων.
   ε). Την εφαρμογή  κανονισμών λειτουργίας των χειρουργείων, αλλά και των κλινικών.
 στ). Την αναγκαιότητα ανακύκλωσης- μετακίνησης κάποιων Συναδέλφων μας που εργάζονται  επί πολλά χρόνια και συνεχώς σε βαριά τμήματα.
   Πέρα απ΄  αυτά αναφέρθηκε και στα ζητήματα αυτής της περιόδου, για τα οποία ζήτησε να πάρουμε θέση, όπως είναι αυτά:
Της Σχολής, της απαράδεκτες κατάστασης που επικρατεί εκεί, 
   βάσει ων μαρτυριών των μαθητών και της εξαναγκασθείσας γι΄ 
   αυτούς τούς λόγους σε συνταξιοδότηση Μαυρίκης Ελισσάβετ.
- Της αποπομπή της Συναδέλφισσας Κουφού, από την θέση ευθύνης 
   στα απογευματινά.
και τον απαράδεκτο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ των Συναδέλφων μας στην 
   ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ, με διάφορα τερτίπια των Διοικούντων.
Ζητήματα για τα οποία  ζήτησε να βγει σχετική καταγγελία ενάντια στους Διοικούντες, μια καταγγελία που δυστυχώς ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ η ετερόκλητη συμμαχία, ΝΥΣΤΕΡΙ και ΑΚΕ.
   ΙΙ.  Σέ ότι αφορά την οργάνωση και λειτουργία του Σωματείου προτείναμε την ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ του σωματείου, σε νέους χωρίς, τους οποίους και υποδείξαμε, χώροι λειτουργικοί και εύκολα  προσβάσιμοι στους συναδέλφους- μέλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...