Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Ανασχηματισμός για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

    Οσο κι αν οι κυβερνητικές διαρροές προς τα πρόθυμα παπαγαλάκια των αστικών ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν ότι ο πρωτοχρονιάτικος μίνι ανασχηματισμός του Μητσοτάκη έγινε για να πάει ο Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Μπάτσων και Καταστολής, ο ισχυρισμός αυτός δεν κολλάει με την απλή λογική.
    Ηταν επιτυχημένος ο Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Υγείας και στάλθηκε στο Μπάτσων και Καταστολής μόνο και μόνο για να αντικαταστήσει τον Οικονόμου που είχε χάσει τ’ αυγά και τα καλάθια; Δεν υπήρχε άλλος να κάνει αυτή τη δουλειά, προκειμένου ο επιτυχημένος Χρυσοχοΐδης να παραμείνει στο Υγείας; Στο κάτω-κάτω, μετά τις τελευταίες εκλογές, ο Μητσοτάκης έβαλε στο Μπάτσων και Καταστολής τον Μηταράκη, όχι τον Χρυσοχοΐδη. Κι όταν έδιωξε τον Μηταράκη (οι διακοπές στην Πάτμο ήταν απλά η αφορμή), δεν αναζήτησε τον Χρυσοχοΐδη, αλλά έβαλε τον Οικονόμου, μετακινώντας τον από το υφυπουργείο Αθλητισμού. Τώρα έγινε ξαφνικά άκρως απαραίτητος ο Χρυσοχοΐδης;
    Κι αν δεχτούμε ότι ο Χρυσοχοΐδης είναι άκρως απαραίτητος στη μπατσοκαταστολή, γιατί δεν αναβαθμίστηκε σε υπουργό Υγείας η πολύπλαγκτος Αγαπηδάκη, αναπληρώτρια υπουργός μέχρι τώρα, που είχε και τις περισσότερες αρμοδιότητες; Γιατί χρειάστηκε να γίνουν καραμπόλες και να μετακινηθεί στη θέση του Χρυσοχοΐδη ο ακροδεξιός-τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Αδωνις από το Εργασίας (όπου τον είχε «παρκάρει» ο Μητσοτάκης μετά τις εκλογές του περασμένου Ιούνη) και να προωθηθεί στη θέση του η υφυπουργός Δόμνα, του «κλίματος Μαξίμου»;
    Ο Μητσοτάκης έχει στρατηγική ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Γι’ αυτό αφήνει και καταρρέουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που βυθίζονται κάθε μέρα και περισσότερο στην υποστελέχωση και την αθλιότητα.
  Ο Χρυσοχοΐδης αποδείχτηκε ολίγιστος ακόμα και ως διαχειριστής της αθλιότητας. Γύριζε την Ελλάδα και μοίραζε πέτσινες υποσχέσεις, ξήλωσε καναδυό διοικητές νοσοκομείων για να δείξει πυγμή (τρομάρα του), χωρίς φυσικά ν’ αλλάξει τίποτα στην άθλια πραγματικότητα. Με τον αφασικό λόγο του δεν μπορούσε να πείσει ούτε τον εαυτό του. Πάντοτε υπήρξε ένας πολύ κάτω του μετρίου αστός πολιτικός, που λόγω συγκυριών απέκτησε γερές πλάτες στη γνωστή πρεσβεία επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας. Τίποτα πέραν αυτού. Είναι χαρακτηριστικό το ότι στη διαχείριση του υγειονομικού σκέλους των φονικών πλημμηρών στη Θεσσαλία τον παραμέρισαν εντελώς και ανέλαβε η έμπιστη του Μαξίμου, Αγαπηδάκη.
   Η Αγαπηδάκη, από την άλλη, παρά την εκτόξευσή της από τον Μητσοτάκη (και όχι από τους ψηφοφόρους) αποδείχτηκε επίσης δυνατοτήτων κάτω του μετρίου, ενώ υστερεί και επικοινωνιακά και όπως αποδείχτηκε… έναν ανθρωποδιώχτη τον έχει. Γι’ αυτό και δεν προήχθη σε υπουργό, αλλά επιλέχτηκε ο Γεωργιάδης, που συγκεντρώνει μια σειρά χαρακτηριστικών που χρειάζονται για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.
    Είναι ακροδεξιός και ακραίος νεοφιλελεύθερος, είναι πολιτικά αδίστακτος και κάνει επιθετική πολιτική γκεμπελίστικης προπαγάνδας ξεφουρνίζοντας τα πιο αδίστακτα ψέματα με κραυγές και τσιρίδες, ενώ διαθέτει ήδη μόνιμο στασίδι στα περισσότερα τηλεοπτικά πρωινάδικα και στις ραδιοφωνικές εκπομπές μέχρι το μεσημέρι. Αρκεί να θυμηθούμε την προηγούμενη θητεία του στο ίδιο υπουργείο, επί Σαμαροβενιζέλων, όταν καμάρωνε ότι αυτός έκλεισε τα αστικά πολυϊατρεία και ζητούσε να του… πιστώσουν τη δόξα, αντί να την… πιστώνουν στην τρόικα.
Επιπλέον, ο Γεωργιάδης έχει και άριστες σχέσεις με τους φαρμακοβιομήχανους, ενώ η Αγαπηδάκη τα «σκάτωσε», ξεσηκώνοντας την οργή του Δημήτρη (για τους φιλάθλους Τράκη) Γιαννακόπουλου, που τη «στόλισε» δημόσια με ό,τι μπινελίκι βρήκε πρόσφορο, χωρίς αυτή να τολμήσει να του απαντήσει, να τον μηνύσει ή να παραιτηθεί. Πώς να αναθέσει σ’ αυτήν ο Μητσοτάκης την προώθηση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, όταν αποδείχτηκε «φουσκωμένο μπαλόνι»; Επέλεξε τον Γεωργιάδη για να λειτουργήσει σαν «κομάντο» του νεοφιλελευθερισμού με γκεμπελίστικη προπαγάνδα, όπως λειτούργησε στο ίδιο υπουργείο επί Σαμαροβενιζέλων και τρόικας και στο υπουργείο Ακρίβειας επί Μητσοτάκη.
    Οι πληροφορίες του φιλοκυβερνητικού Τύπου, ότι ο ακροδεξιός Μπουμπούκος έφερε αντιρρήσεις στον Μητσοτάκη για τη μεταφορά του στο υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι ο Κούλης του ανέθεσε την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Προφανώς, ξέρει ότι η καρέκλα στην οδό Αριστοτέλους είναι «ηλεκτρική» και φοβάται το πολιτικό κόστος. Από τη στιγμή που πήρε διαταγή, όμως, είναι σίγουρο ότι δε θα διστάσει μπροστά στο χειρότερο σενάριο. Για να κρατηθεί στον αφρό της αστικής πολιτικής, θα κάνει τα πάντα. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει και αρχηγικές φιλοδοξίες.
    Οσο για τον Χρυσοχοΐδη, τοποθετήθηκε και πάλι «σερίφης», όπως γράφει η φιλοκυβερνητική POLITICAL. Eιναι η πέμπτη φορά που τοποθετείται στο συγκεκριμένο υπουργείο. Θα κουβαλήσει ως συμβούλους μπατσοαξιωματικούς που ξέρει από παλιά και θα δοκιμάσει να εφαρμόσει μια νέα εκστρατεία «νόμου και τάξης». Κι άμα πέσει πάνω σε κάναν Ινδαρέ, θα τον προστατέψουν οι «πλάτες» που έχει. Στην καριέρα του σ’ αυτό το πόστο μια φορά είχε υπεύθυνη αρμοδιότητα, τη δασοπυρόσβεση, και κατάφερε να εκθέσει την κυβέρνηση (για τον εαυτό του δεν το συζητάμε). Αυτός δεν ήταν ο λόγος που τον έδιωξε από την κυβέρνηση ο Μητσοτάκης ως αποτυχημένο ή το ξεχάσαμε κι αυτό και πιστεύουμε τα παραμύθια περί «σερίφη»;
    Θωρακίζοντας το υπουργείο Υγείας με τον ακροδεξιό-τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανό, ο Μητσοτάκης έδειξε ότι φοβάται μόνο τον κόσμο του ΕΣΥ και τον ελληνικό λαό. Οχι την αστική αντιπολίτευση. Ας του αποδείξουμε ότι δικαίως φοβάται. Οι μάχες για το ΕΣΥ, για δωρεάν υγεία στο λαό από μονάδες που μπορούν να αποκαλούνται μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, θα είναι σκληρή.

Αναδημοσίευση από https://eksegersi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με τι ασχολείται το Δ.Σ του Σωματείου μας ;

      Παρακολουθώντας την λειτουργία του Δ.Σ του Σωματείου μας και ιδιαιτέρως την λειτουργία του ετερόκλητου Προεδρείου που συγκρότησαν ΝΥΣΤ...