Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Σχετικά με την πρόσφατη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας.

      Στο κείμενο που ακολουθεί, σας μεταφέρουμε, βάσει σχετικών πληροφοριών μας,  τις  απαντήσεις του Υπουργού Υγείας, στα ζητήματα που έθεσε η ΠΟΕΔΗΝ, στην πρόσφατη  σχετική συνάντηση τους.   

1. Από το Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν τα Απογευματινά Χειρουργεία.

2. Είναι Παγκόσμια πρωτοτυπία παντού οι Εργολάβοι να είναι φθηνοί και στην Ελλάδα, με βάση ότι μου λέτε πιο ακριβοί. Δεν το πιστεύω, αλλά θα το διερευνήσω. ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ για συνέχιση ΣΟΧ ή νέο θεσμικό πλαίσιο. Προφανώς και θα συνεχιστεί η οριστική επαναφορά των εργολάβων και το τέλος των ΣΟΧ.

3. Για τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Πρωθυπουργού και Υπουργών για την Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων απάντησε ότι θα «χρειαζόμασταν δις, τα οποία δεν υπάρχουν» Και ότι θα συνεχιστεί ο σχεδιασμός των προσλήψεων όπως έχει ανακοινωθεί (10.000 2023-2027). Στη παρατήρηση ότι ήδη οι απώλειες είναι -8232 και θα φτάσουν τις 16.000 (άρα οι 10.000 δεν επαρκούν) και χρειάζεται τουλάχιστον 15.000 προσλήψεις και Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων δεν απάντησε. 

4. ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ για ΒΑΕ.

5. Για το Ανθυγιεινό: Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ενημέρωσε ότι έχει έρθει στο Υπουργείο Υγείας για υπογραφή τροποποιήσεις για το Ανθυγιεινό, όπου δεν λήφθηκαν υπόψιν οι προτάσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Ζήτησε να έχουμε συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ- Υπουργείο πριν υπογραφεί. Θα το δει είπε ο Άδωνις… 

6. Για τους 3μηνητες που έχουν ήδη απολυθεί, δήλωσε ότι είναι άδικο, αλλά τίποτα παραπάνω…

7. Για τους ΟΑΕΔ 4.000. Δεν έχει υπάρξει το σημείωμα από το Υπουργείο Εργασίας για να προχωρήσει σε ΦΕΚ. Θα κάνει παρέμβαση για να προχωρήσει. Για το ανθυγιεινό, που δεν έχει αναδρομικότητα, δεν είπε κάτι

8. Για το πρόγραμμα 55-67, μετά από ενημέρωση,  είπε ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και μένει να εκδοθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το επόμενο διάστημα.

9. Για τους Ειδικούς Νοσηλευτές, έκανε δεκτή τη πρόταση της ΠΟΕΔΗΝ, για να μείνουν ως παρατασιακοί (όπως οι Γιατροί) όσο δεν καλύπτονται οι θέσεις (που δεν πρόκειται να καλυφθούν ποτέ…). Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επέμενε στη πρόταση για Επικουρικούς, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό.

10. Για τους μισθούς μας είπε «ότι πήραμε αυξήσεις τώρα» και δεν δεσμεύθηκε για να στηρίξει αίτημα για αύξηση ωρομισθίου. Ενώ για τις δαπάνες είπε «ότι έχουν διπλασιασθεί από τα Μνημόνια και είναι επαρκείς..».

    Από τη κουβέντα, είναι προφανές ότι θα τρέξει ΑΜΕΣΑ την ατζέντα των Ιδιωτικοποιήσεων (Απογευματινά Χειρουργεία- Εξετάσεις σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά - Εργολάβοι.). Τα υπόλοιπα δεν τον απασχολούν και ιδιαίτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...