Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Αυξημένη η προσέλευση στα ΤΕΠ των δύο νοσοκομείων της Πάτρας

   Μεγάλη είναι η προσέλευση τις τελευταίες ημέρες στα εξωτερικά ιατρεία των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας.
    Τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όσο και στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, η προσέλευση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικό είναι αρκετά μεγάλη, κυρίως εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας και του κορωνοϊού.
    Ωστόσο, πέρα από περιστατικά αυτά που έχουν αυξηθεί, αρκετές είναι και οι διακομιδές που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες από τα περιφερειακά νοσοκομεία των ομόρων νομών και των Ιονίων Νήσων.
   Πρόκειται για ένα χρόνια φαινόμενο που έχει να κάνει και με την υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων. Πάντως, σε ότι αφορά την έξαρση του κορωνοϊού και της γρίπης τα πράγματα είναι ανησυχητικά κυρίως σε επίπεδο ανοικτής κοινότητας και όχι σε επίπεδο νοσηλειών αφού τα περισσότερα από τα περιστατικά που φτάνουν στα ΤΕΠ, φεύγουν για θεραπεία στα σπίτια τους, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν.
    Ωστόσο, τα ποσοστά νοσηρότητας τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί κυρίως σε ηλικιωμένους που παραμένουν χωρίς να έχουν εμβολιαστεί είτε από γρίπη, είτε από κορωνοϊό. Το επίπεδο του εμβολιασμού στην Αχαΐα παραμένει χαμηλό και είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα έγιναν συνολικά μόλις 524 εμβόλια για covid.
     Στις μικρότερες ηλικίες τα σχολεία ξεκίνησαν μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων με αρκετές απουσίες τόσο στα δημοτικά, όσο και στα γυμνάσια. Υπήρξαν τάξεις με μόλις το 1/ 3 των μαθητών και λόγω της έξαρσης και εξαιτίας του φόβου που επικράτησε στις τάξεις των γονέων.
Αναδημοσίευση από https://dete.gr/
poster
00:54
00:00
Play
(Space)
Unmute
(m)
Settings
Fullscreen
(f)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...