Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Τέλος οι εξπρές απομακρύνσεις για Διοικητές Νοσοκομείων μέχρι την εφαρμογή του νέου νόμου – Η εντολή Μαξίμου και η δυσαρέσκεια

   Ο νέος νόμος για τους Προέδρους των φορέων και τους Διοικητές Νοσοκομείων μέσω ΑΣΕΠ πέρασε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής και μαζί του παίρνουν όπως φαίνεται και μία «ανάσα» τα στελέχη του ΕΣΥ.
    Όπως πληροφορείται το HealthReport.gr, η εντολή του Μεγάρου Μαξίμου στον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι να σταματήσει να παίρνει…πρωτοβουλίες με αιφνιδιαστικές απομακρύνσεις Διοικητών έως ότου ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή του νέου νόμου.
    Εξαίρεση μπορεί να αποτελέσουν μόνο εξόφθαλμες περιπτώσεις στελεχών που εμπλέκονται με σοβαρές ατασθαλίες και είναι ήδη στα «χέρια» της Εθνική Αρχής Διαφάνειας και θα δημοσιοποιηθούν από τα media. Αυτό είναι άλλωστε το άγχος της κυβέρνησης μη βγούνε στο φως της δημοσιότητας κι άλλες περιπτώσεις …ύποπτων Διοικητών.
      Βέβαια όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, κάποιοι έλεγχοι που έγιναν προσφάτως και έδειξαν έργα και ημέρες από διάφορους Διοικητές Νοσοκομείων, θάφτηκαν κάπου στα αρμόδια τμήματα ελέγχου στα …υπόγεια του υπουργείου Υγείας.
     Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σημείωναν πάντως ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τις αιφνιδιαστικές απομακρύνσεις που έγιναν διά χειρός Χρυσοχοΐδη, αφού αναστάτωσαν την κομματική βάση της ΝΔ η οποία ανησυχεί μην δούνε την πόρτα εξόδου κι άλλα «γαλάζια» στελέχη του ΕΣΥ και χαλάσει η σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες.
      Καλά πήγε και αυτό…
Αναδημοσίευση από https://www.healthreport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανεπίτρεπτη και σαφώς επιλήψιμη η διπλοείσπραγμένη αποζημίωση - ΄εξαγορά΄, που σαφώς συνιστά ΚΊΝΗΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.

   Ο  αυτοπροσδιοριζόμενος ως " Άγγελος της κάθαρσης", Στελλάτος, στην πρόσφατη  κινητοποίηση στην ΔΕΘ, όπου συμμετείχε, εισέπραξε...