Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Στα αζήτητα έμεινε το πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, το κτίριο του 409, που ξαναβγαίνει σε μίσθωση

      Το «πράσινο φως» του υπουργείου Εθνικής Αμυνας περιμένει η Διεύθυνση της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων για να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού μακροχρόνιας μίσθωσης του 409 πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου στην Πάτρα, το οποίο ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας.
    Η προκήρυξη του διαγωνισμού βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΥΠΑΑΠΕΔ και το μόνο που λείπει είναι να μπουν οι νέες ημερομηνίες για την προθεσμία υποβολής των προσφορών.
    Η πρώτη απόπειρα μίσθωσης του ακινήτου που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο απέβη άκαρπη καθώς οι έντονες πολιτικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τη δημοτική αρχή της Πάτρας και άλλους φορείς, φαίνεται ότι απέτρεψαν την τελική εκδήλωση ενδιαφέροντος.
    Οπως πληροφορείται η «Πελοπόνννησος», για την μίσθωση του ακινήτου υπήρχαν τρεις ενδιαφερόμενοι. Ενα επενδυτικό σχήμα από την Πάτρα που είχε σκοπό τη δημιουργία Ιδιωτικής Νοσηλευτικής Μονάδας, μια ομάδα επενδυτών που είχε σκοπό να φτιάξει Γηροκομείο (γίνεται σήμερα σε μισθωμένο ιδιωτικό ακίνητο σε μικρή απόσταση από το 409) και ένα τρίτο επενδυτικό σχήμα από Αμερική, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να δημιουργήσει Ιδιωτική Φοιτητική Εστία, με πλήρες πακέτο υπηρεσιών ακόμα και μεταφοράς των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο με ίδια μέσα).
  Το ακίνητο βρίσκεται στο Γηροκομείο είναι συνολικού εμβαδού οικοπέδου 10.055,00 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης είναι στο ποσό των 216.000 ευρώ, ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (ήτοι 18.000 ευρώ μηνιαίως). Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 50 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα 20 έτη.
   Ο διευθυντής της ΥΠΑΑΠΕΔ Γιάννης Δεμέστιχας δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ότι πρόθεση της υπηρεσίας είναι να ξαναβγάλει σύντομα το 409 σε διαγωνισμό υποβολής προσφορών, καθώς από τους φορείς της Πάτρας δεν υπήρξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τη μίσθωση του ακινήτου, παρά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν τον Φεβρουάριο. «Η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να αξιοποιήσει το ακίνητο προς όφελος του κατόχου, που είναι το Ταμείο Εθνικής Αμυνας. Εμείς καλέσαμε τον Δήμο και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα να έρθει και να μας υποβάλει την πρότασή του, και εμείς θα τους βοηθήσουμε. Δυστυχώς, δεν μας ενόχλησε κανείς μέχρι σήμερα» δήλωσε
Αναδημοσίευση από https://pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...