Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Βαρύτατες ευθύνες της 6ης ΥΠΕ.. Χωρίς μαστογράφο και με κλειστές αίθουσες χειρουργείων το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων!

    Βαρύτατες είναι οι ευθύνες της 6ης ΥΠΕ για την κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου με τα προβλήματα να αγγίζουν πλέον και την «ναυαρχίδα» της Βορειοδυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων!
    Μοιάζει αδιανόητο για ένα νοσοκομείο τέτοιου μεγέθους να έχει θέσει εκτός λειτουργίας τον έναν και μοναδικό μαστογράφο, χωρίς να έχει βρεθεί λύση για την αντικατάστασή του με αποτέλεσμα να ακυρώνονται εκατοντάδες ραντεβού!
Ή να οδηγούνται σε ιδιώτες οι γυναίκες που έχουν ανάγκη μιας τέτοιας εξέτασης.
     Η απόφαση είτε για την επισκευή, είτε για την αντικατάσταση του μαστογράφου πρέπει να ληφθεί από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.
    Μπορεί ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τέτοιου μεγέθους να λειτουργεί με έναν και μοναδικό μαστογράφο και μάλιστα αρκετών ετών;
Αυτό είναι το πιο σοβαρό ερώτημα..
    Η πραγματικότητα δείχνει ότι ναι, έτσι συμβαίνει και όταν αυτός ο ένας χαλάει, τότε το πρόβλημα γίνεται τεράστιο.
    Ο μαστογράφος λοιπόν είναι εκτός λειτουργίας με άγνωστο τον χρόνο αποκατάστασης αφού εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους ρυθμούς και τις αποφάσεις της ΥΠΕ.
    Βαρύτατες όμως είναι οι ευθύνες της Υγειονομικής Περιφέρειας και για την κατάσταση στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
    Δύο αίθουσες τακτικών παραμένουν κλειστές για περισσότερο από ενάμισι χρόνο. Η λίστα αναμονής ξεπερνά τους 2000 ασθενείς, πολλοί οδηγούνται σε νοσοκομεία εκτός Ηπείρου ή και σε ιδιωτικά κέντρα..
    Χρήματα υπάρχουν όμως η ΥΠΕ δεν εγκρίνει την πρόσληψη 20 επικουρικών νοσηλευτών για την λειτουργία των χειρουργείων.
    Κι όλα αυτά όταν ήδη τα νοσοκομεία της Πρέβεζας και της Άρτας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης…
    Είναι πραγματικά αδιανόητο για ένα κράτος να μην μπορεί να αντικαταστήσει με διαδικασίες τάχιστες τον μαστογράφο ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου και την ίδια ώρα να εγκρίνει άνω των οκτώ εκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για… πολιτιστικές συνταγογραφήσεις, δραματοθεραπείες, χοροθεραπείες, θεατροθεραπείες κι άλλα που μοιάζουν τεράστια πολυτέλεια για την ελληνική επαρχία.
Αναδημοσίευση από https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...