Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

ΠΟΕΔΗΝ: Υπόμνημα προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σ. Ζαχαράκη για τις παθογένειες στις Προνοιακές Μονάδες που έχουν σχέση με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προγραμμάτων αποϊδρυματοποίησης.

 
    Την Δευτέρα 30/10/2023 το απόγευμα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σ. Ζαχαράκη που έχει υπό την εποπτεία της τις Προνοιακές Μονάδες. Περιγράψαμε αναλυτικά τα προβλήματα, τις δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν οι Προνοιακές Μονάδες και τις προτάσεις μας για να επιλυθούν οι παθογένειες του Συστήματος Πρόνοιας. Καταθέσαμε σχετικό υπόμνημα.
   Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Η Υπουργός παραδέχθηκε τα προβλήματα που περιγράψαμε, δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και σύντομα θα είναι έτοιμη να κάνει ανακοινώσεις. Εξέφρασε την θέση της για προστασία του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Πρόνοιας, την αναγκαιότητα ενίσχυσης με προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων, την αναγκαιότητα επισκευών των κτηριακών υποδομών που παραδέχθηκε ότι είναι σε κακή κατάσταση. Σταδιακά είπε θα συναντηθεί με τις Διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων επιτόπου στις επισκέψεις που θα κάνει στις Προνοιακές Μονάδες για να διαπιστώσει την κατάστασή τους. Ζήτησε την συνεργασία μας. Αναμένουμε τις αποφάσεις με αγωνιστική εγρήγορση.
   Παραπλεύρως σας παραθέτουμε το υπόμνημα που καταθέσαμε στην Υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανεπίτρεπτη και σαφώς επιλήψιμη η διπλοείσπραγμένη αποζημίωση - ΄εξαγορά΄, που σαφώς συνιστά ΚΊΝΗΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.

   Ο  αυτοπροσδιοριζόμενος ως " Άγγελος της κάθαρσης", Στελλάτος, στην πρόσφατη  κινητοποίηση στην ΔΕΘ, όπου συμμετείχε, εισέπραξε...