Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

ΔΥΠΑ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ του Προγράμματος 55+ με 5.000 νέες θέσεις

     Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα ανακοινώσει, σήμερα, την επέκταση του επιτυχημένου προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω με 5.000 νέες προσφερόμενες θέσεις, συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ.
   Σύμφωνα, με το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του epoli.gr επιπλέον, το πρόγραμμα ενισχύεται και βελτιώνεται με τις εξής ρυθμίσεις:
  • Δυνητικοί ωφελούμενοι πλέον ορίζονται όλοι οι άνεργοι ηλικίας 55 ετών και άνω και απαλείφεται η προϋπόθεση της μακροχρόνιας εγγεγραμμένης ανεργίας (12+ μήνες) που ίσχυε έως τώρα.
  • Μπορούν να συμμετάσχουν ωφελούμενοι που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των 67 ετών και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.
  • Εντάσσονται στο πρόγραμμα ως δικαιούχοι και οι 7 ενιαίες αποκεντρωμένες διοικήσεις.
     Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει βελτιωθεί και ενισχυθεί ήδη δύο φορές μέχρι τώρα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2017 με 10.000 θέσεις, αλλά μέχρι τον Ιούλιο του 2020 η κάλυψη ήταν αρκετά χαμηλή καθώς οι προσλήψεις δεν ξεπερνούσαν τις 1.500.     Εκείνη την περίοδο το πρόγραμμα ενισχύθηκε με αύξηση της επιδότησης από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 € στα 750 € μηνιαία. Μετά τις παρεμβάσεις αυτές και μία επιπλέον επέκταση θέσεων τον Ιούλιο του 2022, έχουν καλυφθεί μέχρι σήμερα 15.000 θέσεις.
    Με τις 5.000 νέες προσφερόμενες θέσεις, η ΔΥΠΑ έχει προσφέρει συνολικά 20.000 θέσεις εργασίας.
    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι έχει ενταχθεί πλήθος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (όπως Δήμοι, Περιφέρειες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας επιχειρήσεις και οργανισμοί του δημοσίου τομέα, κ.λπ.) στο σύνολο της επικράτειας.
    Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε στο epoli.gr:
    «Οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για τη στήριξη των ανέργων μεγαλύτερης ηλικίας που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, αποδίδουν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα. Με στοχευμένες παρεμβάσεις και βελτιώσεις που έγιναν στο πρόγραμμα, χιλιάδες συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά και για αυτό αυξάνουμε τις προσφερόμενες θέσεις. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας, που έχουν βρεθεί άνεργοι ενώ βρίσκονται κοντά στην σύνταξη να έχουν την ευκαιρία να εργαστούν και το πιο ενθαρρυντικό είναι πως οι φορείς - που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν πραγματοποιήσει προσλήψεις - μας έχουν ενημερώσει ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένοι για τους εργαζόμενους που βρήκαν, για την όρεξη, το ήθος και την εργατικότητά τους.»
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...