Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Δημ. Μπράτης: Οι αυξήσεις- κοροϊδία στο Δημόσιο

     Για μια ακόμη φορά, ο γνωστός για την ¨αντικειμενικότητά του¨ δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Γιώργος Αυτιάς, στη σημερινή του εκπομπή, εκθείασε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για τις μεγάλες αυξήσεις που δίνει στους εργαζόμενους στο Δημόσιο από 1-1-24!!!
    Ξεπέρασε ακόμη και τον υπουργό οικονομικών, που κατά την συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ, ήταν πολύ πιο φειδωλός, από τον Αυτιά, στους χαρακτηρισμούς του.
     Εκθείασε, λοιπόν,  τα 40 ευρώ καθαρά που θα πάρουν από 1-1-24 οι εργαζόμενοι στο δημόσιο - ως επίδομα - ύστερα από 14 χρόνια στα οποία είχαν περικοπές που έφτασαν στο 40%.    Καταργήθηκαν τα δώρα, πάγωσε η διετία 2016-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, επιβλήθηκε εισφορά αλληλεγγύης 1% και υπέρ της ανεργίας 2%. Κι ενώ υποτίθεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια το 2018, πέντε χρόνια μετά, τίποτε από τα παραπάνω δεν επανήλθε στην πρότερη κατάσταση. Και πανηγυρίζει για τα 40 ευρώ όταν η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός έχουν εξανεμίσει τελείως το εισόδημα των εργαζομένων και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
     Ταυτόχρονα ως ¨αντικειμενικός δημοσιογράφος¨ που είναι και που σέβεται τη δεοντολογία είχε σήμερα στο πάνελ εκπρόσωπο των εργαζομένων προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες σφαιρικά.
   Έτσι, βέβαια, θα γινόταν σε μια χώρα όπου οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ θα σέβονταν την δεοντολογία και θα υπηρετούσαν το λειτούργημά τους με ευσυνειδησία.
   Ο κ. Αυτιάς - κι όχι μόνο αυτός γενικότερα τα ΜΜΕ - έχει να ξαναβγάλει στην εκπομπή του εκπρόσωπο των εργαζομένων πέντε χρόνια. Όσο ακριβώς κυβερνά η ΝΔ.
     Στα χρόνια 2015-19 είχε εκπροσώπους σχεδόν κάθε ΣΚ. Τώρα κάθε ΣΚ την εκπομπή του την κάνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης.
    Η φωτογραφία είναι από τον Φλεβάρη του 2019 όπου, μαζί με τον αείμνηστο Βαγγέλη Θεοδωρίδη Πρόεδρο της ΠΟΣΕ/ΙΚΑ, εξηγούσαμε πως ο Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών είχε αρνηθεί στην ΑΔΕΔΥ την επαναφορά έστω ενός μικρού μέρους των δώρων (τα έβαζε στο μαξιλάρι αυτός).
Δημ. Μπράτης Μέλος Ε.Ε ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...