Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΤΡΑ: Αυξάνονται τα Covid στα Νοσοκομεία: 15 – 20 περιστατικά τη μέρα!

      Εν τω μεταξύ τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν αρχίσει να ξαναγεμίζουν με περιστατικά κορωνοϊού και είναι μια αισθητή αύξηση κρουσμάτων η οποία παρατηρείται τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, έχοντας πρωτοκάνει την εμφάνισή της ακόμα και από τα μέσα Ιουλίου!
     Φυσικά, ο βαθμός επικινδυνότητας δεν είναι αυτός που ήταν εν καιρώ πανδημίας, αλλά ούτε και συνωστισμός στους θαλάμους νοσηλείας προκαλεί κάποια ανησυχία. Είναι ωστόσο άξιο παρατήρησης και προσοχής, όπως συγκεκριμένα τονίζουν ειδικευμένοι γιατροί του τμήματος επειγόντων περιστατικών, η διαρκώς αυξανόμενη προσέλευση περιστατικών Covid, και μάλιστα, σε καθημερινή βάση!
     Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, μέχρι και πριν από δεκαπέντε με είκοσι ημέρες, υπήρχε μια ροή εισαγωγών για νοσηλεία, της τάξης των οκτώ κρουσμάτων ημερησίως.
Μάλιστα τα Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» φιλοξενούσε περίπου,(εκείνη την περίοδο), γύρω στα σαράντα περιστατικά στο σύνολο. Αντιθέτως, το τελευταία δεκαήμερο διαπιστώνεται ανοδική πορεία στον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ημερησίως, με τον αριθμό τους να φθάνει ή και να ξεπερνά κατά μέσο όρο τα δεκαπέντε με είκοσι!
Ανησυχία λόγω έλλειψης γιατρών
    Αυτή η ανοδική τάση που παρατηρείται έχει αρχίσει να προκαλεί ανησυχίες στους γιατρούς των εξωτερικών ιατρείων, ιδίως με αφορμή το γεγονός ότι ο αριθμός διαθέσιμων γιατρών σε κάθε εφημερία είναι αντιστοίχως δυσανάλογος.
    Και αυτό, διότι υπάρχουν όχι πάνω από δύο με τρεις γιατρούς, ανά βάρδια, οι οποίοι, φυσικά, καλούνται να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα συγκεκριμένα περιστατικά αλλά και όλα τα άλλα, τα δεκάδες έκτακτα που αφορούν διαφορετικές ανάγκες και προβλήματα.
     Χώρια που υπάρχει ζήτημα και με την χωρητικότητα. Όχι επειδή ξεμείναμε από κρεβάτια, αλλά γιατί οι ασθενείς Covid πρέπει να νοσηλεύονται υπό συγκεκριμένες συνθήκες και μακριά από άλλους ασθενείς, άρα υπάρχει ζήτημα συνδυασμού και αντιστοίχισης ασθενών στους θαλάμους νοσηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...