Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στον αγώνα των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου

 ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
     Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που προχωρούν σε 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος από το Υπουργείο.
    Η επικείμενη απόλυση στις 31/12/2023 των 540 συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου – όλοι εργαζόμενοι με εμπειρία, αφού δουλεύουν ακόμα και από το 2016 – μαζί με πάνω από 200 απολύσεις από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης και την Αρχή Προσφυγών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θα αφήσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου κυριολεκτικά απογυμνωμένες από προσωπικό και μάλιστα σε συνθήκες εξαιρετικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών.
    Η διαχρονική επιλογή στελέχωσης των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, όπως αυτών της μετανάστευσης και ασύλου με συμβασιούχους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας την ώρα που μόνιμες προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο έχει ως αποτέλεσμα σήμερα περίπου το 70% των εργαζόμενων του Υπουργείου να εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας διαφόρων μορφών!
     Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου απαιτώντας:
-Να μην γίνει καμία απόλυση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
-Μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου
-Να στελεχωθούν πλήρως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μέσω μονίμων διορισμών με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και με μισθούς που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.
                           Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...