Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΟΕΔΗΝ: Κάρτες παρακολούθησης ωραρίου Προσωπικού.

     Η ΠΟΕΔΗΝ διαφωνεί με τις κάρτες (οποιεσδήποτε) παρακολούθησης του ωραρίου του προσωπικού. ‘Όπου επιχειρήθηκε να εγκατασταθούν τέτοια μηχανήματα με πρωτοβουλία των ίδιων των διοικήσεων αποσύρθηκαν με δική τους ευθύνη επειδή λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού δεν τηρείται η εθνική νομοθεσία και οι κοινοτικές οδηγίες που κυρώθηκαν με σχετικούς νόμους, οι οποίες διέπουν τα ωράρια εργασίας.
     Το υγειονομικό προσωπικό που έχει οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και άδειες παρελθόντων ετών, που βρίσκεται νυχθημερόν στα νοσοκομεία που δουλεύει εξαντλητικά ωράρια για να καλύπτει τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, δεν φοβάται τις κάρτες. Δεν μπορεί όμως μια Διοίκηση Νοσοκομείου να αδιαφορεί για τις δικές της παρανομίες στα ωράρια εργασίας και να επιχειρεί να στοχοποιήσει το λιγοστό προσωπικό που απέμεινε που δίνει τη ψυχή του να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία.
    Εξάλλου υπάρχουν οι προϊστάμενοι που είναι επιφορτισμένοι από τον υπαλληλικό κώδικα παρακολούθησης του ωραρίου του προσωπικού που προΐστανται. Είμαστε λοιπόν κάθετα αντίθετοι με την τοποθέτηση οποιασδήποτε μορφής κάρτας παρακολούθησης του ωραρίου του προσωπικού.
Στηρίζουμε κάθε μορφή κινητοποίησης κατά του μέτρου αυτού. Είμαστε όμως και κάθετα αντίθετοι με αγνώστους (είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι υγειονομικοί) που καταστρέφουν τα μηχανήματα.
    Εκφράζουμε λοιπόν τη διαφωνία μας στην καταστροφή του μηχανήματος στον Ευαγγελισμό. Είμαστε στη διάθεση των Σωματείων και των Εργαζομένων να συμβάλλουμε με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις να ανατρέψουμε το μέτρο στο Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και σε όποιο άλλο Νοσοκομείο επιχειρηθεί.
     Ο Διοικητής έκανε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για την καταστροφή του μηχανήματος. Έχει το δικαίωμα να το κάνει. Δεν φοβόμαστε γιατί ουδείς υγειονομικός έχει συμμετοχή σε κάτι τέτοιο. Ας βρει η δικαιοσύνη τους ενόχους που σίγουρα δεν έχουν σχέση με εμάς.
                                   Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...