Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ. ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΩΙΟ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

     Στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας δεν έχουν μεταφερθεί νεκροί πέραν των δηλωμένων.
   Παρ΄ ότι οι  συνάδελφοι  μεταφέρουν τους φόβους των σωστικών συνεργείων, στα νοσοκομεία βρίσκονται μόνο οι  καταγεγραμμένοι νεκροί.
   ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ  λειτουργεί με προβλήματα στην υδροδότηση.  Το νοσοκομείο διαθέτει   δεξαμενή που φροντίζουν  συνεχώς να   γεμίζει νερό με  υδροφόρες. Πρόβλημα υπάρχει με το πόσιμο νερό. Είναι ελάχιστο το εμφιαλωμένο νερό που διαθέτουν.  Επιτακτική ανάγκη προμήθειας εμφιαλωμένου νερού όπως μας λένε οι εργαζόμενοι. Γίνονται τα απολύτως έκτακτα χειρουργεία. Νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με ελεγχόμενα προβλήματα υγείας σε ειδική πτέρυγα ανακαινισμένη.  Φιλοξενούνται  αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς και ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπείες  που δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στα σπίτια τους ή έχουν καταστραφεί.
    ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ γίνεται πρώτα η διαλογή των διασωθέντων  στο γήπεδο που προσγειώνονται τα ελικόπτερα από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Για το σκοπό αυτό μεταφέρθηκαν  υγειονομικοί από Λάρισα  με ελικόπτερο. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας περί του 50. Άνοιξαν την Σχολή και την Ψυχιατρική κλινική για να χωρέσουν  οι  ασθενείς.
   ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  μεταφέρθηκαν 8 ασθενείς με κορονωϊό από ιδιωτική μονάδα αποκατάστασης που πλημμύρισε χωρίς προσωπικό και φάρμακα. Απαράδεκτο. Αναμένονται και άλλοι 4 ασθενείς. Αμέσως να στείλουν προσωπικό.
  ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ νοσηλεύουν  πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας. Το πανεπιστημιακό Λάρισας διαθέτει ελικοδρόμιο σημαντικό για τη περίσταση. Φιλοξενούνται αρκετοί διασωθέντες πλημμυροπαθείς που δεν έχουν που να πάνε.
     Το κέντρο υγείας ΠΑΛΑΜΑ έχει δύο μέτρα νερό. Στο Γυμναστήριο της πόλης υπάρχει γιατρός και νοσηλευτής χωρίς φυσικά μηχανήματα. Χάος.
   Στο κέντρο Υγείας ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ φιλοξενούνται δυο ασθενείς με χρόνια προβλήματα. Με όχημα της πυροσβεστικής μεταφέρθηκε επι πλέον ιατρικός εξοπλισμός για κάλυψη τυχόν αναγκών.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  που βρίσκονται νυχθημερόν στα νοσοκομεία οικειοθελώς ενώ έχασαν περιουσίες, πλημμύρισαν τα σπίτια τους, αγνοούνται δικοί τους άνθρωποι.
     Να θυμίσουμε είναι το τρίτο κακό που συμβαίνει  στη περιοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα. ΤΕΜΠΗ, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ.
                                  Μιχ. Γιαννάκος   Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...