Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΛΑΚΗ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ. ΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ.

  Οι κάτοικοι της ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ είναι σε αναβρασμό βλέποντας το πολυδιαφημησμένο νοσοκομείο του νησιού να καταρρέει. Χθες βράδυ πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση.
   Έμεινε στη  διαφήμιση των  χειρουργείων  Πολάκη. 
     Το νοσοκομείο λειτουργεί με καθεστώς ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ( μονομετοχική του Δημοσίου). Το λειτουργικό του πλαίσιο ταυτόσημο των  ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
     Και όμως το Κέντρο Υγείας που   έκλεισε για να ανοίξει το 2016 το νοσοκομείο  λειτουργούσε με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για τους ασθενείς καθ ότι διέθεται  πολύ περισσότερους γιατρούς  σε βασικές ειδικότητες.
     Ένας, ένας οι γιατροί παραιτούνται. Και όμως λόγω του νομικού καθεστώτος που διέπεται δεν γίνονται προκηρύξεις γιατρών ΕΣΥ  αλλά ζητούνται ιδιώτες γιατροί με δελτίο παροχής υπηρεσιών χωρίς  να  εκδηλώνεται  ενδιαφέρον παρ ότι ο μισθός για τους ιδιώτες γιατρούς  είναι μεγαλύτερος από τους  γιατρούς  του ΕΣΥ.
     Λειτουργεί παθολογική κλινική χωρίς παθολόγο γιατρό, χωρίς πνευμονολόγο με  τρείς μόνο  γενικούς  γιατρούς. Εντελώς παράνομα Και  όμως νοσηλεύονται πάνω από 10  ασθενείς κάθε φορά  με σοβαρά παθολογικά προβλήματα.
     Ο έμπειρος γενικός γιατρός επικοινώνησε μαζί μου. Εξέφρασε  την απόγνωση του  και τη πρόθεσή να παραιτηθεί άμεσα λόγω της επικινδυνότητας και της εξάντλησης.
Είναι εξαιρετικός γιατρός προέρχεται από το κεντρο υγείας κρίμα να παραιτηθεί.
    Αναισθησιολόγος δεν υπηρετεί κανείς στο νοσοκομείο εδώ και 4 μήνες  που συνταξιοδοτήθηκε ο 72χρονος. 
    Το νοσοκομείο καλύπτεται με  μετακίνηση λίγων ημερών   ενός κάθε φορά αναισθησιολόγου  από διαφορα νοσοκομεία της Αττικής. Πολλές ημέρες είναι εντελώς ακάλυπτο από αναισθησιολόγο.
    Οι  δύο μοναδικοί  καρδιολόγοι παραιτήθηκαν και  είναι εκτός  προγράμματος τον επόμενο μήνα. Τι σόι νοσοκομείο είναι αυτό χωρίς παθολόγο, χωρίς καρδιολόγο, χωρίς αναισθησιολόγο;
Υπηρετεί μόνο ένας μικροβιολόγος, ένας παιδίατρος, δύο ακτινολόγοι. 
   Αποδεικνύεται  λοιπόν ότι δεν είναι λύση  η αλλαγή της νομικής μορφής των νοσοκομείων  και η ιδιωτικοποίηση.
    Ένα νοσοκομείο το μοναδικό στο ΕΣΥ που λειτουργεί ως ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ καταρρέει.
Που είναι οι προσλήψεις;
Όταν λειτουργούσε το δημόσιο κεντρο υγείας είχε περισσότερους γιατρούς.
Τι φταίει για την κατάσταση των σοβαρών ελλείψεων  ειδικά στα νησιά.
    Οι χαμηλότατοι μισθοί των υγειονομικών που δεν καλύπτουν το κόστος διαβίωσης.
Οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας.
Δεν τίθονται όρια στη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα.
Το ΕΣΥ δεν είναι πια ελκυστικό στο υγειονομικό προσωπικό. 
       Ήταν μέχρι να ξεκινήσουν τα μνημόνια. Σταδιακά έχασε το πλεονέκτημα με τις μειώσεις μισθών και τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.
Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...