Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΔΕΔΥ: Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η πειθαρχική ποινή στον ορθοπαιδικό γιατρό του Γ.Ν. Λαμίας

     Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καταγγέλλει τον Διοικητή του Γ.Ν Λαμίας για την απαράδεκτη επιβολή πειθαρχικής ποινής στέρησης μισθού 9 ημερών σε γιατρό του νοσοκομείου ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει παράνομη, προφορική εντολή.
    Ο συγκεκριμένος ορθοπαιδικός γιατρός, Θανάσης Αδάμ, ζήτησε γραπτή εντολή (εντέλλεσθε) για να την εκτελέσει και δεν αρκέστηκε στο sms από το κινητό του διοικητή, προκειμένου να αναλάβει η διοίκηση πλήρως την ευθύνη για την έκθεση σε κίνδυνο ασθενούς. Αντί αυτού ο διοικητής προέβη σε ΕΔΕ και επέβαλε στέρηση μισθού στο συνάδελφο, επικαλούμενος έναν νόμο, που και οι εμπνευστές του τον πήραν πίσω άρον άρον (αναθεωρήθηκε με το Ν. 5041/2023).
    Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνο τιμωρία προς τον συνάδελφο που ενήργησε σύμφωνα με τη συνείδησή του και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, αλλά αποτελεί και προσπάθεια τρομοκράτησης και «παραδειγματισμού» προς τους υπόλοιπους συναδέλφους.
    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς δε δεχόμαστε να επωμιζόμαστε τις ευθύνες της πολιτείας που διαχρονικά υποχρηματοδοτώντας και υποστελεχώνοντας τα νοσοκομεία έχει δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς.
   Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για στέρηση μισθού του συναδέλφου.
                                  Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...