Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

24ωρη απεργία στίς 28 του Φλεβάρη στο Δημόσιο, αποφάσισε το ΓΕΝΙΚΟ της ΑΔΕΔΥ, κατά την χθεσινή συνεδρίασή του στήν πόλη μας.

     Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 28 του Φλεβάρη πήρε χθές  το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, κατά πλειοψηφία. Την απόφαση ψήφισαν ΔΑΣ, ΕΑΕΚ, ΔΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.
     Η παράταξή μας η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, δεν ψήφισε την συγκεκριμένη ημερομηνία και πρότεινε 24ωρη πανυπαλληλική απεργία στις 13 του Μάρτη για την ακρίβεια και τους μισθούς.
Οι λόγοι που δεν ψηφίσαμε την συγκεκριμένη ημερομηνία είναι οι εξής:
1. Στις 28 Φλεβάρη έγινε η τραγωδία των Τεμπών. Δεν μπορείς την ημέρα εκείνη, που είναι μέρα μνήμης για τους 57 νεκρούς, να διεκδικείς και αυξήσεις στους μισθούς ταυτόχρονα.
   Γι αυτό προτείναμε απογευματινό συλλαλητήριο για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, στις 28 του Φλεβάρη,  ΑΠΕΡΓΙΑ στις 13 του Μάρτη και στήριξη του συλλαλητηρίου των φοιτητών, με στάση εργασίας στις 8 του Φλεβάρη.
2. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στις 22 του Φλεβάρη έχει Πανελλαδική απεργία η ΠΟΕΔΗΝ. Δεν μπορεί να καλούνται, μέσα σε 6 μέρες, οι υγειονομικοί να απεργήσουν δυο φορές.
3. Το Γενικό Συμβούλιο, επίσης, αποφάσισε να στηρίξει, στις 8 Φλεβάρη, την κινητοποίηση των φοιτητών για το δημόσιο πανεπιστήμιο, κηρύσσοντας στάση εργασίας,  καθώς και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, που γίνονται αυτό το διάστημα.
     Επιπλέον, αποφάσισε την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση, στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανεπίτρεπτη και σαφώς επιλήψιμη η διπλοείσπραγμένη αποζημίωση - ΄εξαγορά΄, που σαφώς συνιστά ΚΊΝΗΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.

   Ο  αυτοπροσδιοριζόμενος ως " Άγγελος της κάθαρσης", Στελλάτος, στην πρόσφατη  κινητοποίηση στην ΔΕΘ, όπου συμμετείχε, εισέπραξε...