Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Κώστας Πετρόπουλος: η θέση της παράταξής μας στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας.

     Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, που έγινε βάσει της πρόσκλησης που παραπλεύρως σας κοινοποιούμε, ο επικεφαλής της παράταξής μας, Πετρόπουλος Κώστας, αφού εξέφρασε τον προβληματισμό του,
ü Τόσο στο ότι δεν συμπεριελήφθη στα θέματα συζήτησης το φλέγον θέμα αυτής της περιόδου, αυτό της πραγματικής κυβερνητικής μεθόδευσης για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.
ü ‘Οσο και στον τίτλο του πρώτου θέματος, όπου όπως είπε, δεν συζητάμε τις Επικείμενες αλλαγές στη Διοικητική Υπηρεσία, τις οποίες εμείς τουλάχιστον ώς παράταξη δεν ξέρουμε, αλλά τις Διοικητικές παρεμβάσεις, τις πρακτικές ΣΤΟΧΟΠΟΙΣΗΣ - ΔΙΩΞΕΩΝ και ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΩΝ των Διοικούντων σε βάρος των Συναδέλφων μας και κυρίως των Διοικητικών Υπαλλήλων, που ζήσαμε πρόσφατα και που δυστυχώς βλέπουμε να συνεχίζονται αφού δεν υπάρχει καμία αντίσταση από το Σωματείο μας.
ü Αλλά και στα της πρόσφατης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, όπου είδαμε  πολλά και διάφορα και ως προς την διεξαγωγή της και ως προς την θεματολογία της, τοποθετούμενος, ανέφερε:
     Ι. Σε ότι αφορά την καρατόμηση της Προϊσταμένης της Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων,  αφού διαφώνησε με το πλαίσιο της εισήγησης του Προέδρου και την τοποθέτηση της Δ(ΑΚΕ), όπου εστίαζαν το πρόβλημα στην συμπεριφορά της Προϊσταμένης σε άλλη Συναδέλφισσα, είπε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πογκρόμ διώξεων, ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο  των Διοικούντων, την γνωστή και συνήθη πλέον πρακτική τους, όπου με διάφορα τερτίπια στήνουν διαδικασίες καρατόμησης, αποπομπής και εξόντωσης μη αρεστών προϊσταμένων, κυρίως στην Διοικητική υπηρεσία,  η οποία έχει αφεθεί στο έλεος του θεού από την ετερόκλητη συμμαχία του Δ.Σ του Σωματείου μας.
        Με αυτές τις πρακτικές ΣΗΜΕΡΑ, αφού εξόντωσαν την Προϊσταμένη του Γρ. Προσωπικού που το άφησαν ακέφαλο, τον προϊστάμενο της Γραμματείας που τον οδήγησαν στην Συνταξιοδότηση, την Συναδέλφισσα τομεάρχη, που μετά βεβαίως από περιπλανήσεις, τοποθετήθηκε προϊσταμένη σε μη οργανικό τμήμα, κλπ άλλες περιπτώσεις,  ήλθε η σειρά της προϊσταμένης της Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων που μάθαμε για την αποπομπή της, αφού της ¨έστησαν¨ σχετική ανούσια και προκλητική ΕΔΕ για να δικαιολογήσουν την προαναφερόμενη κατακριτέα και καταδικαστέα ενέργειά τους, ΕΔΕ και διαδικασίες που κακώς διενεργούνται από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίες και που διαπιστώνω ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά η ετερόκλητη συμμαχία ΝΥΣΤΕΡΙ και Δ(ΑΚΕ).
      Αυτή λοιπόν η εξόντωση των Συναδέλφων μας και η καρατόμηση των Προϊσταμένων για την προώθηση ημετέρων και γενικά το Bullying του Γρ. Προσωπικού και όχι μόνον από τον Υποδιοικητή με το βιβλίο υπογραφών κλπ όπου ο πρόεδρος ήταν απών και αδιάφορος είναι το ζητούμενο σήμερα και σε αυτό πρέπει να παρέμβουμε  και όχι η κάλυψη των κενών θέσεων προϊσταμένων που λέει ο Πρόεδρος χωρίς να αναφέρει ποιος και γιατί τις δημιούργησε, ούτε η προαναφερόμενη διένεξη  για την οποία ζήτησε να πάμε στην Διοίκηση βάσει της οποίας δίνει άφεση στην Διοίκηση, ούτε οι απόψεις ότι δεν ασχολούμαστε με κανέναν αν δεν έχουμε γραπτές καταγγελίες τους, άποψη που την επικαλούνται μονομερώς και μόνο για τούς ημέτερους.
    ΙΙ. Σε ότι αφορά το ΚΤΙΡΙΑΚΟ, αφού ανέφερε τις δικές του παρεμβάσεις όσον αφορά το 7όροφο, την νέα πτέρυγα κλπ και αφού διαφώνησε με την ήξεις-αφήξεις εισήγηση του Προέδρου, μια εισήγηση ταφόπλακα για το Νοσοκομείο, πρότεινε να μείνουμε σταθεροί στην διεκδίκηση, που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για ένα κτίριο πανομοιότυπο αυτού της νέας πτέρυγας 8000 τ.μ και όχι στις μεσοβέζικες λύσεις των 1250 τ.μ, που προτείνουν οι Διοικούντες και το Υπουργείο και υιοθετεί πλήρως και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας με την ετερόκλητη συμμαχία.
       Εμείς διεκδικούσαμε και διεκδικούμε ένα ΝΕΟ 3όροφο ΚΤΙΡΙΟ, πανομοιότυπο με το υπάρχον μπορντό κτίριο, την ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ που έχουμε και λειτουργεί με την χωρητικότητα των 8.000 και πλέον τ.μ, έτσι ώστε να στεγαστούν  το φαρμακείο, η αποθήκη και οι 150 περίπου άστεγες κλίνες του Νοσοκομείου μας και να αναπτυχθούν όλα τα Τμήματα και οι υπηρεσίες  που προβλέπονται στον υπάρχοντα οργανισμό μας
                    Και όχι
Ένα ΚΤΙΡΙΟ, σαν κι αυτό  που ανακοίνωσε ο Κος Καρβέλης, των 1250 τ.μ, που σαφώς δεν δίνει την λύση και την διέξοδο, που έχει ανάγκη το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας.
             το οποίο δυστυχώς
Βρίσκεται σε μια κατεύθυνση υποβάθμισης, επειδή δεν μπορεί να αναπτύξει το σύνολον των προβλεπόμενων κλινών και υπηρεσιών του, κυρίως λόγω των ελλιπών κτιριακών υποδομών του, όπως αυτό φάνηκε πρόσφατα και με την μη προκήρυξη της θέσης του Αν. Διοικητή και όχι μόνον.
     Κλείνοντας επεσήμανε πως αν υπήρχε μια σοβαρή προσέγγιση του προβλήματος και ένας σωστός σχεδιασμός από τους αρμόδιους και κυρίως τους Διοικούντες, θα μπορούσε να συγκεραστούν τα κτίρια και οι πιστώσεις των εξαγγελιών  Καρβέλη και της όντως πρωτόγνωρης δωρεάς Στεφανόπουλου και τότε σίγουρα με λίγη καλή θέληση των κυβερνώντων, θα πετυχαίναμε το ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ που χρειαζόμαστε, τον πολυπόθητο πραγματικό στόχο, τον δικό μας και της κοινωνίας,  των πολιτών της περιοχής μας.                                                                                                 
      ΙΙΙ. Όσον αφορά την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ αφού εκτίμησε ότι η φτωχή εισήγηση του Προέδρου και η προκλητικότατη αναφορά του στην ηλεκτρονική αξιολόγηση, είπε ότι ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ η τύποις απόφαση μας για την συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, για την οποία έτσι κι΄ αλλιώς καλύπτονται ΟΛΟΙ οι Συνάδελφοί μας, βάσει των αποφάσεων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, εμείς αν θέλουμε να πάμε σε ουσιαστική στήριξη, οφείλουμε να πάμε σε μια σχετική ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλων των μελών μας, για να τούς εξηγήσουμε τι σημαίνει στοχοθεσία, γιατί δεν μπορεί αυτή να γίνει στα Νοσοκομεία, γιατί διαφωνούμε με αυτήν την αξιολόγηση και τι κίνδυνοι υπάρχουν γι΄ αυτούς που θα αξιολογηθούν, η αν το θέλετε τι πρέπει να κάνουμε γι΄ αυτούς που θα τούς αξιολογήσουν παρά την θέλησή τους κλπ σχετικά.
 IV. Όσον αφορά την ΤΣΙΚΝΟΠΈΜΠΤΗ, ανέφερε πως σαφώς και ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. Συμφωνώ είπε χαρακτηριστικά γι  αυτήν την εκδήλωση που εγώ θέσπισα πριν από πολλά χρόνια και χαίρομαι ιδιαίτερα που συνεχίζει να υφίσταται όπως ακριβώς την είχα σχεδιάσει και πραγματοποιούσαμε.
   Κλείνοντας είπε ότι η ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Σωματείου μας, συμφώνησε με την εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου, εισήγηση που δεν φαίνεται συνδικαλιστική, που είναι προϊόν συμφωνιών, που δεν ορθώνει το ανάστημα  του Σωματείου μας, για το οποίο αναρωτήθηκε εάν είναι ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ή ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ των Διοικούντων
     Δυστυχώς είπε βιώνουμε μια περίοδο, χωρίς καμία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, χωρίς καμία πρόταση προοπτικής, μια ΕΜΠΑΘΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΨΕΥΤΙΑΣ και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ και το χειρότερο  με ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ δυστυχώς τούς Συναδέλφους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...