Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

      Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Ένας χρόνος έχει περάσει, οι οικογένειες ζουν κάθε στιγμή βυθισμένες στη θλίψη και την οδύνη την ώρα που  η κοινωνία περιμένει τη λογοδοσία και τη τιμωρία των υπευθύνων. Ένα γιατί πλανάται πάνω από τη συλλογική συνείδηση και τις σκέψεις όλων…
  Η 28η Φεβρουαρίου πρέπει να αποτελέσει ημέρα μνήμης και συλλογικού αναστοχασμού. Είναι η ημέρα ανάδειξης της ανάγκης να μη ξεχάσουμε την τραγωδία που έλαβε χώρα στα Τέμπη,  να μη λησμονήσουμε τον θάνατο  57 συνανθρώπων μας, να υπερασπιστούμε τη σημασία του να παραμείνουμε μια κοινωνία με κυρίαρχη αξία τον άνθρωπο.
     ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.
    Αυτή η ημέρα, ημέρα θλίψης, σηματοδοτεί την υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει πως μια τέτοια τραγωδία δεν θα επαναληφθεί αλλά και πως οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ο νόμος προβλέπει. Η απόδοση ευθυνών, η λογοδοσία για την τραγωδία αυτή είναι υπόθεση αξιακή, ανάγκη αναπόδραστη, απόδειξη ότι στη χώρα λειτουργεί Κράτος Δικαίου.
Ζητάμε δικαιοσύνη. 
Γι΄ αυτό απεργούμε. 
Γι΄ αυτό διαδηλώνουμε.
   Γιατί αν προσπεράσουμε όσα συνέβησαν δεν θα έχουμε πια καμιά ανθρωπιά μέσα μας. Γιατί θα έχουμε χάσει το πιο σημαντικό. Την πίστη στην αξία της ζωής και του ανθρώπου.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΟΣΩΝ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΜΕΤΡΑΝΕ.
ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΜΕΤΡΑΕΙ.
ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ.
     Γι΄ αυτό το λόγο δίνουμε τη μάχη ώστε τα παιδιά του σήμερα, οι πολίτες του αύριο να ζήσουν σε συνθήκες ασφάλειας, κοινωνικής δικαιοσύνης και πραγματικής ευημερίας για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.
    Γιατί οι κυβερνητικές πολιτικές δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών και στις ανάγκες των ανθρώπων. Η πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από μια βαθιά όξυνση των προβλημάτων. Την ίδια ώρα οι αγροτικές και οι φοιτητικές κινητοποιήσεις αποτυπώνουν την ένταση και την έκταση της αγωνίας για το αύριο που έχουν οι αγρότες και οι αγρότισσες,  οι φοιτητές και φοιτήτριες του τόπου μας και επιβεβαιώνει το χάσμα που χωρίζει την κυβερνητική θεώρηση από τις ανάγκες της κοινωνίας και τις απαιτήσεις των καιρών.
   Αυτό που βιώνει η κοινωνία είναι η απίστευτη όξυνση του στεγαστικού προβλήματος, η φτωχοποίηση που βαθαίνει μέρα με τη μέρα λόγω της ακρίβειας και των μισθών που δεν επαρκούν, η έξαρση της βίας και εγκληματικότητας, η συνεχώς εντεινόμενη αίσθηση υποχώρησης της κανονικότητας.  Το ψήφισμα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για το σοβαρό έλλειμμα που διαπιστώνεται στη λειτουργία του κράτους δικαίου επιβεβαιώνει ότι η εικόνα που διαμορφώνεται από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς επικοινωνίας δεν είναι αντίστοιχη της πραγματικότητας. 
    Την ίδια ώρα οι σχεδιασμοί για ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία επί πληρωμή, αποτυπώνουν με τρόπο απόλυτο την επιλογή της κυβέρνησης να αποδημήσει τα δημόσια αγαθά που αποτελούν τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους και τους ουσιαστικούς μηχανισμούς διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής δικαιοσύνης. 
     Οι «υπερήρωες» του νεοφιλελευθερισμού θα ηττηθούν από τους ανθρώπους της εργασίας, τους ήρωες της καθημερινής ζωής που παλεύουν και αγωνίζονται σε συνθήκες που οι εκπονητές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών δεν μπορούν καν να διανοηθούν. Τα αγαθά της υγείας, της παιδείας, της εργασίας αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες. Καθορίζουν με τρόπο καταλυτικό την ποιότητα της ζωής όλων μας και διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατική λειτουργία.
      Αυτές τις αξίες πρέπει να τις υπερασπιστούμε και θα τις υπερασπιστούμε. Γιατί η υπεράσπιση αυτών των αξιών αποτελεί και την υπεράσπιση ενός τρόπου ζωής όπου ο άνθρωπος, η ζωή και η αξιοπρέπεια του είναι οι κυρίαρχες αξίες. Για όλα αυτά αγωνιζόμαστε. 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
Από τη ΔΗ.ΣΥ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...