Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μας στήν χθεσινή ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ με τον ΔΙΟΙΚΗΤΗ της 6ης Υ.Πε.

      Στην χθεσινή συνάντηση του Σωματείου μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, όπου από την παράταξή μας συμμετείχε ο εκλεγμένος εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ του Σωματείου Κώστας Πετρόπουλος, στην σχετική τοποθέτησή του, αφού επεσήμανε την πάγια και διαχρονική θέση του Σωματείου μας και τον διαρκή αγώνα του για την διατήρηση του Νοσοκομείου, την ανάπτυξή του και αναβάθμισή του, την πλήρη και σωστή λειτουργία του,  αναφέρθηκε στα παρακάτω ζητήματα που άπτονται της δικαιοδοσίας και του Διοικητή της 6ης Υ.Πε:
    I.  Κατ΄ αρχήν στα ΚΤΙΡΙΑΚΑ μας, την πάγια και διαχρονική διεκδίκηση ενός  3ορόφου κτιρίου, που να μπορεί να στεγάζει τις 150 και πλέον άστεγες κλίνες του Νοσοκομείου μας,  τις δομές που προβλέπονται, αλλά και τις υπηρεσίες που υπολειτουργούν κάτω από τις πιο αντίξοες χωροταξικές συνθήκες, διαφωνώντας παράλληλα με τα επισκευαστικά σενάρια του κτιρίου της σχολής, που σαφώς δεν προσφέρεται για τις ανάγκες μας.
II. Στήν μη προκύρηξη της θέσης του Αν. Διοικητή, όπου ζήτησε την εκ νέου παρέμβαση του Διοικητή της 6ης Υ.Πε στό υπουργείο για την προκήρυξη της, ΟΧΙ στην κατεύθυνση της Διοικητικής βοήθειας που κάποιοι λένε, αλλά στην κατεύθυνση, της επικίνδυνης κατάταξης του Νοσοκομείου μας, στα Νοσοκομεία των 350 κλινών, ένα πρόβλημα που συμφώνησε και ο Διοικητής της Υ.Πε και  που είναι απόρροια των κυβερνητικών πολιτικών, που δεν  φρόντισαν για την αναγκαία και απαραίτητη κτιριακή μας επέκταση εξαιτίας της οποίας έχουμε άστεγες κλίνες - δεν έχουμε αναπτυχθεί όσο θα μπορούσαμε, αλλά και λόγο του covid όπου δεν μας επέτρεψαν να αναπτύξουμε όσο μπορούσαμε την λειτουργία του χειρουργικού τομέα και όχι μόνον.
III.  Αναφέρθηκε στόν ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Νοσοκομείου μας, για την αναγκαιότητα της προσαρμογής του στα ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, με την διατήρηση βεβαίως του περιφερειακού μας χαρακτήρα, με αύξηση των προβλεπόμενων κλινών και την ανάπτυξη νέων δομών που χρειάζονται και πρέπει να υπάρχουν σε ένα νοσοκομείο σαν και το δικό μας,  που είναι κτισμένο πάνω στόν άξονα που οδηγεί στό κέντρο και που λειτουργεί στην πύλη εισόδου της ευρώπης και που μέσα από την εναλλάξ εφημερία του με το ΠΠΝΡΙΟΥ καλείται και καλύπτει μιά περιοχή, οχι μόνον της Αχαΐας αλλά και ευρύτερα, που ξεπερνά το 1,5 εκ κατοίκους, πληθυσμός που σαφώς μεγαλώνει λόγω της τουριστικής κίνησης της περιοχής μας.
IV. Αναφέρθηκε στήν τύχη και την προοπτική των ΜΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, όπου αφού επεσήμανε τις πρόσφατε δηλώσεις του Υπ. Υγείας για την μη προβλεπόμενη  συνταγματικά μονιμοποίησή τους σε αντιδιαστολή με την άποψη του ίδιου του Πρωθυπουργού που μιλούσε όταν τούς προσλάμβανε για μονιμοποίηση και αφού επεσήμανε και την καταπάτηση του συντάγματος από την κυβέρνηση σε ότι αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που συνταγματικά ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ
        ζήτησε
να προτείνει στην κυβέρνηση, μέσω του ΚΕΣΥΠΕ όπου συμμετέχει, να παρθούν πρωτοβουλίες προς την εξεύρεση της λύσης, παραμονής-μονιμοποίησης που διεκδικούμε, τώρα που το ζητούν σχεδόν όλα τα κόμματα της Βουλής.
     Σε ότι αφορά τους ΣΟΧ, αφού επεσήμανε την διαφωνία του με την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει τα ιδιωτικά συνεργεία, πρότεινε, σ΄ αυτήν την φάση, την διατήρηση  αυτού του προσωπικού ως επικουρικούς.
V.  Ζήτησε την παρέμβασή του, έτσι ώστε να μην λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, με τα οποία είμαστε αντίθετοι, δεδομένου ότι οι υπάρχουσες συνθήκες και δυνατότητες στό νοσοκομείο μας, σαφώς και δεν το επιτρέπουν.
VI. Έθιξε το μέγα θέμα με το ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, αναφερόμενος στα λάθη και τις παραλείψεις των αρμοδίων, την ανεπάρκεια κυρίως των Διοικούντων και όχι μόνον, κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον Διοικητή της Υ.Πε, πρόβλημα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί ΑΜΕΣΑ  ΛΥΣΗ, αλλά και παρέμβαση για την ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.
VII. Τέλος αναφέρθηκε στό θέμα των αρκετών ΕΔΕ που γίνονται σε μια σειρά θανάτων και προβλημάτων που συμβαίνουν στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.  ΕΔΕ για θανάτους και πιθανά λάθη και  παραλείψεις που σαφώς αμφισβητούν την επιστημονική κατάρτιση και αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου μας, το οποίο και σαφώς αδικούν, φαινόμενα για τα οποία δεν είναι άμοιροι ευθυνών όλοι τους, δεδομένου ότι είναι φανερό ότι θέτουν ώς προτεραιότητα τις ρουσφετολογικές επιλογές και  εξυπηρετήσεις και όχι την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ΨΕΥΔΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ προσπαθεί ο Στελλάτος, που πιάστηκε με την ¨γίδα στήν πλάτη¨ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

        Ο  ¨σκανδαλοκυνηγός¨ Στελλάτος,  που πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη, με  σχετική  ανακοίνωσή του  και μάλιστα  χωρίς ίχνος ντροπής,...