Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΑΔΕΔΥ: Εξώδικο σε όλα τα Υπουργεία -Αποχή από στοχοθεσία & αξιολόγηση (έγγραφο)

 Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του, αποφάσισε την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής από τη στοχοθεσία – αξιολόγηση του Δημοσίου, για το 2024.
    Για το σκοπό αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανέθεσε στη νομική της σύμβουλο να συντάξει και να αποστείλει τα σχετικά εξώδικα σε όλα τα Υπουργεία και τους φορείς του Δημοσίου.
   Η επίδοση των εξωδίκων ολοκληρώθηκε (6/2/2024) και η απεργία – αποχή ισχύει από  την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024.
Tο εξώδικο της ΑΔΕΔΥ, ΕΞΩΔΙΚΟ μεταξύ άλλων, αναφέρει:
   “Χωρίς να έχουν επιλυθεί σημαντικά ζητήματα που η ΑΔΕΔΥ επανειλημμένως και μετ’ επιτάσεως έχει θέσει υπόψη των αρμοδίων, παρίσταται σαφές ότι η εφαρμογή της νέας διαδικασίας αξιολόγησης που προβλέπει ο ν.4940/2022 ούτε αποτελεσματική θα είναι, ούτε θα βοηθήσει στην βελτίωση της δημόσιας διοίκησης, αφού στοχεύει στη «διάσπαση», στην χειραγώγηση και υποταγή των υπαλλήλων που εκπροσωπούμε και στην απαρέγκλιτη προώθηση υλοποίησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής (άρθρο 23 ν.4940/2022).”
ΖΗΤΟΥΜΕ

  1. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί η υπάρχουσα τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δημοσίου, των ΟΤΑ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΒΑΘΜΟΥ, των ΝΠΔΔ και των εποπτευόμενων από αυτά ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.
  2. Να αποσυνδεθεί η διαδικασία αξιολόγησης που θεσπίζει ο ν.4940/2022 από το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής και να αποσυνδεθεί επίσης από τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων. 3. Να αποσυνδεθεί η διαδικασία στοχοθεσίας – αξιολόγησης του ν.4940/2022 από οιεσδήποτε ποινές ή τιμωρίες των υπαλλήλων.
  3. Να τεθούν αντικειμενικά, μετρήσιμα, διαφανή και αμερόληπτα κριτήρια αξιολόγησης, που να μην είναι ευεπίφορα σε οιουσδήποτε πολιτικούς ή έτερους, εξωγενείς παράγοντες που δεν συναρτώνται με την πραγματική απόδοση των υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...