Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Της κακομοίρας με γιατρό, υπάλληλο, αναφορές και “πιέσεις”! Σάλος σε μονάδα υγείας της Πάτρας

    Της κακομοίρας γίνεται τις τελευταίες ημέρες σε υγειονομική μονάδα της Πάτρας με πρωταγωνίστρια γυναίκα υπάλληλο η οποία έχει καταγγελθεί από μία γιατρό ενώ της έχουν γίνει αναφορές και από άλλες συναδέλφους της με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο «στόχαστρο» εδώ και αρκετό καιρό.
   Σύμφωνα με πληροφορίες οι «αναφορές» και οι «καταγγελίες» προκάλεσαν την αναμενόμενη οργή της και οι τσακωμοί και οι φωνές μέσα στο κτίριο… ακούγονταν… και απέξω! Απειλές όπως «θα σου δείξω εγώ τι έχεις να πάθεις» αλλά και στη συνέχεια συζητήσεις με «κολλητούς» και χρήση ανάρμοστων λέξεων και χαρακτηρισμών, έχουν φέρει… τα πάνω κάτω στην υπηρεσία! «Δεν πάει άλλο» μας είπε υπάλληλος ο οποίος γνωρίζει καλά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, ένας «αδιάφθορος» λειτουργός της υγείας έκανε το καθήκον του. Μόλις έλαβε τις αναφορές διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής, πόσο μάλλον όταν η μία είχε συνταχθεί από γιατρό η οποία περιέγραφε λεκτική επίθεση από την συγκεκριμένη υπάλληλο. Όμως σύμφωνα με όσα λέγονται στην υπηρεσία, παράγοντας της υγείας ανώτερος από τον προϊστάμενο, του έκανε μέχρι και… παρατήρηση (άγνωστο για ποιον λόγο) επειδή έκανε… το καθήκον του.
    Άγνωστο επίσης παραμένει αν μετά τις «πιέσεις» θα «αρθεί» η εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση και σε άλλους υπαλλήλους που είτε έχουν κάνει αναφορά (έγγραφη) είτε έχουν δεχθεί την ανάρμοστη συμπεριφορά της συγκεκριμένης γυναίκας χωρίς όμως να προβούν σε έγγραφη ή προφορική καταγγελία. Σε πολλές περιπτώσεις υπάλληλοι έχουν διερωτηθεί ποια είναι η «πλάτη» της συγκεκριμένης υπαλλήλου, και ποιος της παρέχει «ασφάλεια» για να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο λες και είναι η «Μαρία Αντουανέτα» στον χώρο της υγείας στην Πάτρα. Προφανώς το σίριαλ θα έχει και άλλα επεισόδια καθώς αυτή η εβδομάδα αναμένεται καθοριστική για τις εξελίξεις. Θα δούμε δηλαδή αν οι πιέσεις του «μεγάλου» έπιασαν τόπο ή αν η έρευνα θα συνεχιστεί χωρίς κανένα «εμπόδιο»!           Επίσης με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση της γιατρού που έκανε την καταγγελία μετά τις πληροφορίες ότι μπορεί να «θαφτεί» ή τουλάχιστον να γίνει μία… τυπική διαδικασία και να παραδοθεί «αθώα» η υπάλληλος! Οι συζητήσεις πάντως στην μονάδα δίνουν και παίρνουν και την περασμένη Παρασκευή όλα τα παραπάνω αποτελούσαν… πρώτο θέμα συζήτησης για υπαλλήλους, υγειονομικούς, γιατρούς κλπ. Οι εξελίξεις αναμένονται… ραγδαίες!
Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...