Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Δημ. Μπράτης: Η απεργία στις 28 του Φλεβάρη

    24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 28 του Φλεβάρη, για όλο το δημόσιο, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, για το ζήτημα της ακρίβειας και των μισθών. Την ίδια μέρα απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισαν δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες του Ιδιωτικού Τομέα, για το ίδιο θέμα.
  Έτσι η απεργία, εκ των πραγμάτων, θα είναι Γενική Πανεργατική Πανυπαλληλική.
   Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είδαν από πρώτο χέρι τις πολυδιαφημισμένες "αυξήσεις" στον μισθό τους, με τα εκκαθαριστικά του Ιανουαρίου, που είναι της τάξης των 38 έως 45 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοροϊδία, από πλευράς κυβέρνησης της ΝΔ, των εργαζομένων στο Δημόσιο, οι οποίοι είδαν τα προηγούμενα 14 χρόνια τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 40%, να καταργούνται τα ΔΩΡΑ, να πληρώνουν 40-45 ευρώ τον μήνα εισφορά υπέρ της ανεργίας, να παγώνει μισθολογικά η διετία 2016-17, να μειώνεται το αφορολόγητο κι ένα σωρό άλλα μέτρα.
    Κι ενώ ο πληθωρισμός κι η ακρίβεια σκαρφαλώνουν στα ύψη, η κυβέρνηση επέλεξε για το σύνολο των υπαλλήλων αυξήσεις-κοροϊδία. Ταυτόχρονα στους ημέτερους, Διοικητές νοσοκομείων και οργανισμών, έδωσε αυξήσεις 76%!!
     Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ή θα αντιδράσουμε ή σε λίγο δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε.
    Φτάνει μια μέρα απεργίας ρωτούν πολλοί για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση; Προφανώς και δεν φτάνει.
     Η μαζική συμμετοχή όμως, εκείνη την ημέρα στην απεργία, στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια θα δώσει το έναυσμα για την πραγματοποίηση μεγαλύτερων αγώνων. Το παράδειγμα των αγροτών δείχνει ότι η κυβέρνηση συνδιαλέγεται με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους,  μόνον όταν αισθανθεί πολιτική πίεση και πληρώσει πολιτικό κόστος. Μέχρι να βγουν στους δρόμους οι αγρότες δεν συζητούσε τίποτε, στην πορεία ανακοίνωσε κάποια μέτρα κι ΣΗΜΕΡΑ συναντιέται μαζί τους ο πρωθυπουργός.
    Δεν είναι "ανίκητη" η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.
  Αρκεί τα συνδικάτα ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ κι ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ να παίξουν τον ρόλο της κοινωνικής αντιπολίτευσης και να διεκδικήσουν μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας.
  Κι επειδή αρκετοί χαρακτηρίζουν τα αιτήματά μας μαξιμαλιστικά, καθόλου τέτοια δεν είναι. Είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικά και δίκαια. Ιδιαίτερα τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια και πήραμε και την επενδυτική βαθμίδα, όπως διαφημίζει η κυβέρνηση. 
 - Διεκδικούμε οριζόντια αύξηση 10% για όλους για να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό στο ράφι.
  - Διεκδικούμε την επαναφορά των ΔΩΡΩΝ που μας κατάργησαν με τα μνημόνια. Να δίνονται και στο Δημόσιο, όπως δίνονται στον ιδιωτικό τομέα.
 - Διεκδικούμε την κατάργηση της εισφοράς 2%-που την πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο -υπέρ της ανεργίας, καθώς και το ξεπάγωμα της διετίας 2016-17.
    - Διεκδικούμε την αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
      Όλα τα παραπάνω που διεκδικούμε είναι μέτρα περικοπών, που εφαρμόστηκαν στα μνημόνια-από τα οποία υποτίθεται βγήκαμε από το 2018-και η στοιχειώδης αύξηση 10% για να αντιμετωπισθεί ο πληθωρισμός.
     Στις 28 του Φλεβάρη, λοιπόν, ας πλημμυρίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες κι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση και στον κ. Μητσοτάκη ότι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
                            ΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ.
Οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους πραγματικές αυξήσεις για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια .
Δημ. Μπράτης ΔΗ.ΣΥ.Π - Μέλος Ε.Ε ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...