Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Κρήτη: Επιστρέφουν οι υπεργολάβοι στα νοσοκομεία; Ποιοι χάνουν τη δουλειά τους

 Οι υποστηρικτικές υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων (καθαριότητα-σίτιση-φύλαξη) αποτελούν κρίσιμο παράγοντα της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας τους
   Μολονότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για τρίμηνη παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα των νοσοκομείων, έως τις 30 Ιουνίου,  σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη, δόθηκε εντολή στους διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης να ξεκινήσουν οι διαδικασίες προκειμένου οι εργολάβοι να αναλάβουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, αίτησης και φύλαξης στα νοσοκομεία.
    «Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ ξεκίνησε να πιέζει τους διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς για εργολάβους σε καθαριότητα, σίτιση φύλαξη. Ήδη ξεκίνησαν οι προσπάθειες εφησυχασμού για να κατευναστούν οι αναμενόμενες αντιδράσεις απο τη διοικηση της ΥΠΕ αλλά και διοικητές νοσοκομείων», σημειώνει ο κ. Βρύσαλης και προσθέτει ότι η εν λόγω οδηγία συνιστά «απόδειξη του κυνισμού είναι η καταληκτική ημερομηνία που έδωσε ο υπουργός».
  «Λέμε ηχηρό Όχι στην επαναφορά των εργολάβων στα νοσοκομεία! Εδώ και τώρα να μετατραπούν με νομοθετική ρύθμιση, οι συμβάσεις χιλιάδων συναδέλφων υγειονομικών στις δημόσιες μονάδες υγείας (επικουρικών, με ΣΟΧ, με προγράμματα της ΔΥΠΑ, "τριμηνιτών", ειδικευόμενων νοσηλευτών) σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά - μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα ), όλοι στην στάση εργασίας στις 12/2 και στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος των εργαζομένων.
Αναδημοσίευση από https://www.neakriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...