Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κώστας Πετρόπουλος για το Σανατόριο, το ακίνητο του Νοσοκομείου στη ΖΑΣΤΟΒΑ – Το αναπάντητο υπόμνημα του 2019

    Εναν μεγάλο και εποικοδομητικό κύκλο συζητήσεων στην πόλη άνοιξε ο φάκελος που κατέθεσε στη δημόσια σφαίρα την περασμένη Κυριακή η «Π», περί της ενδεχόμενης αναδόμησης του ημιτελούς Σανατορίου στη Ζάστοβα και της παράλληλης τουριστικής αξιοποίησης του Παναχαϊκού.
   Οι κύριοι Κώστας Σβόλης, Βασίλης Αϊβαλής και Πέτρος Ψωμάς, επικεφαλής παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης ο Γιώργος Κανέλλης της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας παίρνουν σήμερα θέση μέσω της «Π» και καταθέτουν ενδιαφέρουσες προτάσεις και προβληματισμούς γύρω από το ζήτημα. Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος, δηλώνοντας στην «Π», ότι σύντομα το Τεχνικό Επιμελητήριο θα τοποθετηθεί επί του θέματος, με τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη πρόταση. Ενώ ο Κώστας Πετρόπουλος, πρ. πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», προβαίνει σε αποκαλύψεις και καταγγέλλει αδιαφορία και αδράνεια!
ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ;
   Σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Σανατορίου, αυτό ανήκε στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και με το κλείσιμό του, μετεβιβάσθη στον «Αγ. Ανδρέα». Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης διευκρίνισε ωστόσο στην «Π», ότι δεν ανήκει στην ιδιοκτησία της Περιφέρειάς του, ενώ ο περιβαλλοντολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος υποστηρίζει ότι το κτίριο και ο περιβάλλον χώρος, περίπου 6 στρεμμάτων, ανήκαν στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και με το 3ο Μνημόνιο, η κυριότητά τους έχει περάσει αποκλειστικά στο Υπερταμείο, δηλαδή στους δανειστές.
Κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ»
   Ο Κώστας Πετρόπουλος αποκαλύπτει στην «Π» ότι από το 2019 έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα αξιοποίησης του Σανατορίου, τόσο εγγράφως μέσω υπομνημάτων του Σωματείου προς την 6η ΥΠΕ και τη διοίκηση του «Αγ. Ανδρέα», όσο και προφορικώς στις συνεδριάσεις του ΔΣ του «Αγ. Ανδρέα», όπου μετείχε ως εκπρόσωπος των εργαζομένων. Δυστυχώς όμως, όπως λέει, δεν έλαβε ποτέ, ουδεμία απάντηση!
    Μάλιστα ο κ. Πετρόπουλος προχωράει ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας ζήτημα συνολικής αξιοποίησης σειράς ακινήτων που ανήκουν στην περιουσία του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» και της 6ης ΥΠΕ, σημειώνοντας ότι κάποια από αυτά σε Πάτρα και Αθήνα, παραμένουν ανεκμετάλλευτα και άλλα ρημάζουν, αν και είναι προνομιακά:
   «Oπως για παράδειγμα ακίνητα επί της πλ. Oλγας, ακίνητο στην οδό Αριστοτέλους της Αθήνας, κτίριο στην Oθωνος-Αμαλίας που στο παρελθόν είχε παραχωρηθεί στον ΟΚΑΝΑ, όπως και το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, που παραμένει “νεκρό”, ενώ θα μπορούσαν να μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες της 6ης ΥΠΕ, εξοικονομώντας τεράστια ποσά από τα ενοίκια που σήμερα καταβάλλει για τα γραφεία της. Οπως επίσης, θα μπορούσε να αναπτυχθεί εκεί, η Ψυχιατρική Κλινική του “Αγ. Ανδρέα”».
    Ο κ. Πετρόπουλος καταγγέλλει την 6η ΥΠΕ για αδράνεια και αδιαφορία και ότι παρόλες τις πολύχρονες και επίμονες πιέσεις του Σωματείου, το τεράστιο οικόπεδο του Σανατορίου παραμένει αφύλακτο, χωρίς οριοθέτηση και περίφραξη, έρμαιο στους διαφόρους καταπατητές της περιοχής. Αν και στο παρελθόν είχε προτείνει, ανάμεσα στα άλλα, να δημιουργηθεί εκεί κατασκηνωτικός χώρος για τα παιδιά των εργαζομένων του νοσοκομείου, ώστε να πάρει ζωή η περιοχή.
Ενδιαφέρον σίγουρα θα έχει επί όλων αυτών, η απάντηση του Γιάννη Καρβέλη, που θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το σημερινό δημοσίευμα της «Π».
...........................................................................................................................................................Διαβάστε όλο το σχετικό ρεπορτάζ του Παν. Ρηγόπουλου στόν σύνδεσμο που ακολουθεί:
Διαβάστε και το προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ, στόν σύνδεσμο που επίσης ακολουθεί: https://pelop.gr/patra-sanatorio-zastovas-ena-fantasma-zitaei-defteri-zoi/ 
Αναδημοσίευση από https://pelop.gr/:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...