Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

ΕΣΥ / Υπό κατάρρευση οι δημόσιες δομές Υγείας στην περιφέρεια

 Καταγγελίες και διαμαρτυρίες από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς για την δραματική έλλειψη προσωπικού - Τρομερά κενά στο Κ.Υ Ν.
     Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς, καθώς καταγράφεται μεγάλη έλλειψη προσωπικού αλλά και πλήρης εγκατάλειψη των απαρχαιωμένων κτηριακών του υποδομών.
     Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε καταγγελίες και διαμαρτυρίες που περιγράφουν αναλυτικά την κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το νοσοκομείο δεν έχει αρκετούς παθολόγους, κάνοντας τις εφημερίες εξαιρετικά δύσκολες.
     Με επιστολή που έστειλαν οι εργαζόμενοι στα μέσα Σεπτεμβρίου προς τον υπουργό Υγείας, τον εισαγγελέα, τους βουλευτές και τους αρμόδιους προειδοποιούν πως η κατάσταση είναι δραματική στην Παθολογική Κλινική, καθώς διαμορφώνεται μια κατάσταση με εξαντλητικά προγράμματα εφημεριών αμφίβολης νομιμότητας, που οδηγούν στην πνευματική και σωματική εξουθένωση των γιατρών. Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για μάστιγα παραιτήσεων των νέων γιατρών που κατείχαν μόνιμη θέση στην Παθολογική Κλινική, προκειμένου να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
    Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και γιατρός του νοσοκομείου Πέτρος Παππάς με κοινοβουλευτική του παρέμβαση αναδεικνύει το γεγονός ότι δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου.
     Ενώ μέχρι και σήμερα υπάρχει στο πρόγραμμα εφημερεύων γιατρός ακτινολόγος όλες τις ημέρες του μήνα, υπάρχουν αργίες που ο αξονικός δεν λειτουργεί καθόλου και καθημερινές που κλείνει μετά τις 3 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην μπορεί να εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες επείγοντα περιστατικά, τα οποία πρέπει να διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με προφανείς κινδύνους για την υγεία των ασθενών, αλλά και επιβαρύνοντας σημαντικά τη λειτουργία του ΕΚΑΒ.
    Ο Π. Παππάς επισημαίνει τις ευθύνες της διοίκησης του νοσοκομείου, της 4ης Υ.ΠΕ. και της ηγεσίας του υπουργείου για το γεγονός ότι ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
      Παράλληλα, η έλλειψη γιατρών και εντατικολόγων οδηγεί στη μη λειτουργία των πέντε κλινών ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο, ενώ πρόσφατα το σωματείο εργαζομένων έχει καταγγείλει δημόσια ότι το κτήριο διοίκησης του νοσοκομείου αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικής επάρκειας.
Σύσκεψη φορέων για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας
     Σε σύσκεψη για τα ζητήματα της τραγικής υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας καλεί το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στους Νέους Επιβάτες η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, με βάση την ανακοίνωση των γιατρών του Κέντρου Υγείας που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα.
    Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα σωματεία και τους φορείς του Δήμου Θερμαϊκού ώστε να συζητηθούν τα αιτήματα για την πραγματική ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας που πρέπει να γίνουν πράξη, καθώς και τον συντονισμό της δράσης για τη διεκδίκηση αυτών των άμεσων μέτρων για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας.
     Στο κείμενό τους οι γιατροί του Κέντρου κάνουν λόγο για ακραίες ελλείψεις ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού και ειδικοτήτων επισκεπτών γιατρών, και ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών με μόνιμες προσλήψεις.
Αναδημοσίευση από https://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...