Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Στον “αέρα” πλήθος ειδικευμένων νοσηλευτών στη χώρα.

 Eπιστολή απο τους Ειδικευμένους Νοσηλευτές Επείγουσας και Εντατικής Θεραπείας Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Δημόσιας Υγείας:
   Στις 28/9/23 οι ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ και όχι Ειδικευόμενοι Νοσηλευτές της Επείγουσας, Εντατικής Νοσηλευτικής και Κοινοτικής Νοσηλευτικής, λάβαμε ενημέρωση για το Σχέδιο Νόμου που προβλέπει την δίμηνη παράταση παραμονής μας στο ΕΣΥ και τις Δομές του.
     Μολονότι λοιπόν, ακούσαμε προ μιας εβδομάδας την Ηγεσία του Υπουργείου να διατείνεται πως όλοι όσοι εργάζονται στο ΕΣΥ αυτή την στιγμή θα παραμείνουν, ωστόσο με τρόπο κατάπτυστο στο Σχέδιο Νόμου η αναφορά στις ειδικότητες μας προβλέπει την παροχή υπηρεσιών από μεριάς μας για ελάχιστο χρονικό διάστημα έως ωτου αντικατασταθούμε από τις προσλήψεις της 7Κ και νέων ειδικευόμενων στην θέση μας.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε λοιπόν το υπουργείο για τα κάτωθι.
– Όλοι όσοι εξιδεικεύθηκαν στις ΜΕΘ, ΤΕΠ , Κέντρα υγείας , ΔΕΝ είναι επικουρικοί( βοηθητικό προσωπικό) και δεν βρίσκονται όλοι στις προσωρινές λίστες αποτελεσμάτων της 7Κ.
– Όλοι οι ειδικευμένοι νοσηλευτές δεν μοριοδοτήθηκαν ειδικώς στις συγκεκριμένη προκήρυξη διότι είχαν λιγότερους μήνες ειδικής εμπειρίας από τους επικουρικούς.
    Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκαν υπεράνω του δέοντος και ανέλαβαν καθήκοντα αμέσως, χωρίς χρόνο προσαρμογής. Και φυσικά, ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους κατόπιν σκληρών εξετάσεων.
Σήμερα, στελεχώνουν όλες τις ΜΕΘ, ΤΕΠ και όλα τα κλειστού τύπου τμήματα των Νοσοκομείων καθώς και Κέντρα υγείας και τακτικά ιατρεία νοσοκομείων.
    Αιτούμαστε λοιπόν την παραγραφή του χωρίου αντικατάστασης μας με νέους εκπαιδευόμενους, διότι το αντίθετο απαξιώνει και το περιεχόμενο της ειδίκευσης μας και την θέση και προσφορά μας στις ΜΕΘ, ΤΕΠ, Κέντρα υγείας και τακτικά ιατρεια όλης της Χώρας.
    Καταλαμβανουμε το μισό σχεδον σε αριθμό προσωπικού σε κάθε τμήμα και μάλιστα στα πιο καίρια τμήματα όπως ΜΕΘ και ΤΕΠ από ειδικευμενους νοσηλευτές της Επείγουσας και Εντατικής Θεραπείας και πριν την πρώτη παράταση υπηρετούσαμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς και στα Κέντρα υγείας και στα εξωτερικά ιατρεία του κάθε ιδρύματος από τους ειδικευμένους νοσηλευτές της Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Δημόσιας Υγείας . Να σημειωθεί πως πολλοί συνάδελφοι βρίσκονταν σε άλλα τμήματα άσχετα με το πρόγραμμα ειδικότητας μας για να καλύψουν κενά του συστήματος με αυταπάρνηση καθώς έβαλαν και αυτοί “πλάτη” όπως ζητήθηκε από την τότε πολιτική ηγεσία.
    Επιπλέον, αιτούμαστε την άμεση μέριμνα του υπουργείου για αποκατάσταση αυτής της άδικης συμπεριφοράς του Υπουργείου προς τους 1500 νοσηλευτές που αποτελούν τις ειδικότητες μας.
Αποτελεί πολιτική απόφαση της Ηγεσίας του Υπουργείου και ηθική αποκαταστάση ημών όλων προβεί στα εξής:
   Στην αποκατάσταση όλων ημών με συμβάσεις αν όχι αορίστου τουλάχιστον ενός έτους.
Την θέσπιση ειδικής μοριοδότησης των συγκεκριμένων ειδικότητων.
    Με την ίδια διαδικασία fast truck με την οποία τοποθετήθηκαμε στα νοσοκομεία οταν η χώρα και η κυβέρνηση μας είχαν ανάγκη, με την ίδια διαδικασία απαιτούμε την παραμονή μας στα Νοσοκομεία και τις Δομές του ΕΣΥ.
    Αυτός είναι ο μόνος δίκαιος και αποτελεσματικός τρόπος για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων της χώρας και όχι η αντικατάσταση μας με νέους, άπειρους συναδέλφους που και να θέλουν δεν θα μπορούσαν να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί.
    Επιπλέον, δεν έχει νόημα να ειδικεύονται χιλιάδες νοσηλευτές ξανά και ξανά στις συγκεκριμένες ειδικότητες.
    Είναι γνωστό πως ο αριθμός των κρεβατιών ΜΕΘ περιορίζεται στο μισό των ειδικευμένων.
    Προσδοκούμε σε άμεση διόρθωση και απάντηση των παραπάνω ζητημάτων.
Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη διεκδίκηση μας από το Υπουργείο.
Οι Ειδικευμένοι Νοσηλευτές
Επείγουσας και Εντατικής Θεραπείας
Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Δημόσιας Υγείας
(ΠΗΓΗ:ergasiakanea.eu)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...