Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Έρχονται 6.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ το 2024

     Έρχονται 6.500 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) το νέο έτος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των προσλήψεων του υπουργείου Εσωτερικών για το 2024.
     Ειδικότερα, οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ΕΣΥ, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει προαναγγείλει ότι θα υλοποιηθούν 6.500 προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές τη νέα χρονιά.
Οι αλλαγές στο ΕΣΥ
     Παράλληλα, θα υπάρξουν αλλαγές στο ΕΣΥ, με στόχο την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσω της ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου συστήματος, στο οποίο ενοποιούνται η δημόσια υγεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Το νέο πλαίσιο αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της πρόσβασης, τη μείωση των ανισοτήτων, την προώθηση της υγείας και την πρόληψη, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως παραπομπή στο δευτεροβάθμιο σύστημα περίθαλψης και έχοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο την αναβάθμιση σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr.
     Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων προβλέπονται η δημιουργία νέας δεξαμενής πρόσληψης Προσωπικών Ιατρών, μέσω της παροχής οικονομικών κινήτρων στους γενικούς ιατρούς και τους παθολόγους, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα και η διεξαγωγή πιλοτικού προγράμματος επαναπατρισμού γιατρών και παθολόγων. Επιπλέον, προβλέπεται η πρόσληψη πρόσθετου διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την παροχή υποστήριξης σε όλους τους προσωπικούς γιατρούς.
Αναδημοσίευση από https://www.proson.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...