Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Ο Δημ. Μπράτης για τη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον κ.Χατζηδάκη και τον κ.Πετραλιά

  Κανένα περιθώριο δεν άφησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (Χατζηδάκης-Πετραλιάς) για την επανεξέταση των μισθολογικών ρυθμίσεων που προτείνει για ψήφιση και την ικανοποίηση έστω και των ελάχιστων αιτημάτων που κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα:
   Έγινε για πολλή ώρα συζήτηση για την κατάργηση της εισφοράς 2% για την καταπολέμηση της ανεργίας την οποία πληρώνουν μόνο οι Δ.Υ. από το πρώτο ευρώ. Δηλαδή όποιος έχει ακαθάριστο εισόδημα 20.000 ε τον χρόνο πληρώνει εισφορά για την ανεργία 400 ε.
   Η απάντηση ήταν: Κοστίζει 216.000.000 ε τον χρόνο και δεν μπορούμε.
    Επίσης πολλή συζήτηση έγινε και για την κατάργηση του παγώματος της διετίας 2016-17- παγκόσμια πρωτοτυπία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- για τη μισθολογική εξέλιξη. Η απάντηση ήταν ίδια .Κοστίζει πάνω από 200.000 ε και δεν τα έχουμε.
    Για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού η απάντηση ήταν ότι κοστίζει 1.500.000.000 δις τον χρόνο. Άρα είναι απαγορευτικό.
    Για το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας είπε ότι το σχετικό κονδύλι αυξάνεται από τα 175.000.000 ε που ήταν ως τώρα στα 250.000.000 ε. Τον Σεπτέμβρη θα εκδοθούν οι σχετικές Κ.Υ.Α και ζήτησε τις προτάσεις μας σε αυτό.
    Για την αύξηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών που δίνεται μόνο στους ένστολους άφησε μια μικρή χαραμάδα να τη γενικεύσει σε όλους τους ΔΥ.
   Στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ για καθιέρωση των συλλογικών συμβάσεων και στο Δημόσιο δεν έδωσε καμιά απάντηση.
   Απέρριψε ασυζητητί το αίτημα για οριζόντια αύξηση στους μισθούς των Δ.Υ κατά 10% ,όσος είναι και ο πληθωρισμός του τρέχοντος έτους.
    Στην ερώτηση αν τα επόμενα χρόνια θα δοθούν άλλες αυξήσεις δεν έδωσε καμιά απάντηση.
   Η κατακλείδα της τοποθέτησης του κ. Χατζηδάκη ήταν η ακόλουθη:
   Αυτό το πρόγραμμα που κοστίζει 557.000.000 ε το παρουσιάσαμε προεκλογικά, αυτό στείλαμε στο μεσοπρόθεσμο, αυτό θα υλοποιήσουμε.
                    Δεν έχουμε άλλες δυνατότητες
Δημ.  Μπράτης Μέλος Ε.Ε ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...