Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Το Νοσοκομείο Άρτας κατρακυλά.. Δυσοίωνες προβλέψεις

 Την κατηφόρα τη μεγάλη έχει πάρει το Νοσοκομείο Άρτας ακολουθώντας κατά πόδας αυτό της Πρέβεζας και τα άλλα όμορα περιφερειακά νοσοκομεία. Σ΄αυτό το συμπέρασμα κατέτεινε η περιγραφή του άρτι συνταξιοδοτηθέντος χειρουργού και πρώην βουλευτή Άρτας Παύλου Στασινού όταν με δηλώσεις του θέλησε να ευχαριστήσει τους Αρτινούς για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του  ως γιατρό 34 χρόνια στην Χειρουργική Κλινική Άρτας. Μόνο γενναία  αναμόρφωση του Ε.Σ.Υ μπορεί να σώσει την κατάσταση έστω και εκ των υστέρων στα νοσοκομεία Πρέβεζας, Λευκάδας, Φιλιατών και Άρτας κατά τη γνώμη του, διαφορετικά θα απομείνει μόνο ένα γιγαντιαίο νοσοκομειακό σύστημα  στα Γιάννενα. «Ο προϋπολογισμός του δεύτερου νοσοκομείου των Ιωαννίνων (Χατζηκώστα) είναι μεγαλύτερος και των τριών άλλων μαζί της Ηπείρου» είπε χαρακτηριστικά.
     Ο κ. Στασινός τόνισε πως « είναι παράλογο, απάνθρωπο κι ανασφαλές να μείνεις και να δουλεύεις  υπ΄αυτές τις συνθήκες, χωρίς βοηθό και χωρίς άλλους γιατρούς βασικών ειδικοτήτων»  όταν ρωτήθηκε για νέα ενδεχόμενη παράταση της θητείας του. «34 χρόνια δεν πήγα στον εισαγγελέα και δεν θα διακινδυνεύσω τώρα» πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας πως σε εφημερία Σαββατοκύριακου, επείγουσα χειρουργική επέμβαση ήρθε εις πέρας με εθελοντική συμμετοχή δύο γιατρών που καίτοι έχουν αποχωρήσει, πήγαν από τα σπίτια τους να βοηθήσουν τον εξουθενωμένο συνάδελφό τους. «Κάθε χειρουργείο χρειάζεται τρεις γιατρούς. Εδώ και δεκαπέντε μέρες η χειρουργική κλινική Άρτας δεν διαθέτει κανέναν ειδικευόμενο γιατρό. Εξυπηρετείται μόνο από δύο γενικής ιατρικής κι έναν αγροτικό γιατρό μετά το μεσημέρι. Υπ΄ αυτές τις συνθήκες ποιος θα μπει στο χειρουργείο, ποιός θα μείνει στην κλινική, ποιος στο ΤΕΠ και ποιος θα κάνει διακομιδή; Και το παράλογο είναι πως προσελήφθη επικουρικός χειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο! Ούτε στην Άρτα, ούτε στην Πρέβεζα.»Να σημειωθεί πως από τον Σεπτέμβριο απομένουν μόνο τρεις ειδικευμένοι χειρουργοί. Όμως η κατάσταση είναι δραματική και στην Παθολογική κλινική η οποία καταλαμβάνει σχεδόν τις μισές κλίνες του νοσοκομείου. «Δεν ξέρω αν θα μείνουν τελικά οι γιατροί κι εκεί» είπε ο κ. Στασινός και συνέχισε στηλιτεύοντας την απομάκρυνση του ιατροδικαστή. «Μας είχε λύσει όλα τα προβλήματα ιατροδικαστικής φύσεως. Ξέρετε τι είναι για μια οικογένεια που χάνει άνθρωπο την Παρασκευή και θα εξυπηρετηθεί από Δευτέρα στα Γιάννενα; Κι όμως δεν του ανανέωσαν τη σύμβαση.»
    Αποδόμησε πλήρως την πρόσφατη επαναπροκήρυξη δυο θέσεων γιατρών (ακτινολόγου και νεφρολόγου)που  στο παρελθόν απέβη άγονη. «Το Ακτινολογικό είναι ιδιόρρυθμο τμήμα. Εσωτερικές διενέξεις, μηνύσεις… η κ. Γαλάνη δεν άντεχε άλλο κι έφυγε από εξουθένωση… κανένας δεν θα πάει και τώρα. Στο Νεφρολογικό με δυο γιατρούς όλους κι όλους ποιος θα πάει, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα δίνουν πολύ περισσότερα;»
    Ο κ. Στασινός απηύθυνε έκκληση και στην τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό  του Νοσοκομείου, κάτι που γίνεται στο εξωτερικό όπως τόνισε.
      Εκτός της αναμόρφωσης του Ε.Σ.Υ πρότεινε άμεση αλλαγή του νόμου για τους ειδικευόμενους ώστε να στελεχώσουν και τα νοσοκομεία της περιφέρειας, γενναίο αριθμό προσλήψεων με ικανοποιητική αμοιβή, άμεση αλλαγή ορίων της Υ.Π.Ε ώστε να συμπεριλαμβάνει εκτός της Ηπείρου και Κέρκυρα, Γρεβενά, Καστοριά με μέρος της Αιτωλοακαρνανίας καθώς και υπαγωγή των Κ.Υ στα πιο κοντινά τους νοσοκομεία.
      Οι μόνες θετικές εξελίξεις για το Νοσοκομείο Άρτας στις οποίες αναφέρθηκε είναι η έγκριση της ενεργειακής αναβάθμισής του, η αλλαγή πατωμάτων και η ανακατασκευή του Τ.Ε.Π.
Αρνήθηκε τέλος κάθε ενδεχόμενο ανάμειξής του με την πολιτική εκ νέου είτε στην αυτοδιοικητική είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Αναδημοσίευση από https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...