Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

«Αγιος Ανδρέας»: Ο ξυλοδαρμός νοσηλεύτριας και η αντίδραση διοίκησης-συνδικαλιστών του νοσοκομείου

 Νοσηλεύτρια της Παθολογικής Κλινικής του «Αγίου Ανδρέα» δέχτηκε βίαιη επίθεση από γιο νοσηλευόμενης, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό στο χέρι της.
   Σε εφιάλτης εξελίχτηκε η νυχτερινή βάρδια για νοσηλεύτρια της Παθολογικής Κλινικής του «Αγίου Ανδρέα» χθες τις πρώτες πρωινές ώρες. Αντί να προσφέρει τη νοσηλευτική της φροντίδας στους νοσηλευόμενους, βρέθηκε να φροντίζουν την ίδια οι συνάδελφοί της στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον γιο νοσηλευομένης.
   Ηταν λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα όταν ο συμπολίτης έφτασε στην είσοδο του νοσοκομείου ζητώντας να πάει να επισκεφτεί τη μητέρα του. Η ασφάλεια του νοσοκομείου του εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν αν περάσει καθώς υπήρχε ήδη συνοδός στη μητέρα του. Εκείνος προκάλεσε φασαρία και πέρασε στο εσωτερικό του νοσοκομείου με την ασφάλεια να τον ακολουθεί.
    Οταν έφτασε στον θάλαμο νοσηλεία της μητέρας του άρχισε να φωνάζει καθώς κατά την εκτίμησή του δεν της είχε παρασχεθεί η κατάλληλη βοήθεια. Μάλιστα έτυχε τη στιγμή εκείνη να βρίσκονται στον θάλαμο νοσηλείας γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Παρά το γεγονός ότι του εξήγησαν όλο το ιστορικό της μητέρας του αυτός φέρεται να μην είναι σε θέση να τους ακούσει και να τους επιτίθεται λεκτικά.      Ακολούθως φέρεται να πετάει ότι αντικείμενα έβρισκε μπροστά του (πυροσβεστήρα, πιεσόμετρα, κ.ά.). Η νοσηλεύτρια τον παρακάλεσε να ηρεμήσει καθώς στον θάλαμο υπήρχαν κι άλλοι νοσηλευόμενοι. Τότε αυτός φέρεται να αντέδρασε βίαια και της επιτέθηκε σωματικά. Στη συνέχεια έφυγε πριν φτάσει στον χώρο η αστυνομία γι’ αυτό και διέφυγε τη σύλληψη. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήταν εκεί έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στη συνάδελφό τους η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΠΓΝΠ που εφημέρευε. Εκεί υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι έφερε βαριές κακώσεις στο χέρι της.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΝΟΜΙΚΑ»
    Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και έλαβε όλα τα δέοντα μέτρα τόσο γι ατην προστασία της νοσηλεύτριας, όσο και του νοσοκομείου, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Ηλίας Θεοδωρόπουλος.
    «Εχουν καταγραφεί τα πάντα και αμέσως ενημερώσαμε τον νομικό μας σύμβουλο ο οποίος έχει προχωρήσει στα προβλεπόμενα μέτρα. Εχει υποβληθεί μήνυση στο 3ο Αστυνομικό Τμήμα και προχωράμε και κάθε άλλη διαδικασία για την προστασία του προσωπικού μας και της περιουσίας του νοσοκομείου μας» μας είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος.
    Σε ότι αφορά τη νοσηλεύτρια είχε προσωπική επικοινωνία μαζί της προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του αλλά και παράσχει πιθανή άλλη βοήθεια. «Μίλησα μαζί της. Είναι σοκαρισμένη από το συμβάν διότι πήγε στην εργασία της να προσφέρει στους πάσχοντες και τελικά βρέθηκε η ίδια ασθενής. Πονάει το χέρι της καθώς έχει υποστεί σοβαρή κάκωση. Είμαστε πάντα δίπλα στο προσωπικό μας γι’ αυτό και λαμβάνουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία τους. Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτές οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις».
ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ
   «Η συναδέλφισσα υπέστη κακώσεις από τον μαινόμενο συνοδό ο οποίος προκάλεσε και υλικές ζημιές στον χώρο. Είναι αδιανόητο οι Εργαζόμενοι να έρχονται για βάρδια στο νοσοκομείο, να έχουν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε ως κλάδος και να έχουν επίσης και τον φόβο να μην γυρίσουν σώες και αβλαβείς σπίτι τους. Επιτέλους να μπει τέλος στην ατιμωρησία σε όσους προκαλούν περιστατικά βίας εναντίον των Εργαζομένων στα νοσοκομεία.
Καλούμε τη Διοίκηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης».
    «Δεν υπήρχε θέμα παραμέλησης της ασθενούς. Το αντίθετο μάλιστα. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια. Από το πρωί βέβαια τα παιδιά της νοσηλευομένης είχαν μία έντονη ανησυχία ότι κάτι συμβαίνει.        Το βράδυ ήταν μαζί της η κόρη της η οποία φέρεται ότι κάλεσε τον αδελφό της ο οποίος προκάλεσε όλα αυτά τα επεισόδια» αναφέρει μιλώντας στην «Π» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Μιχάλης Στελλάτος.
    Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «κάθε εργαζόμενος που έρχεται στο νοσοκομείο να κάνει τη βάρδια του αφήνει πίσω του την οικογένειά του και τους δικούς τους ανθρώπους που τον περιμένουν να γυρίσει ασφαλής. Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν. Να φοβάται ο νοσηλευτής και ο γιατρός για το πως θα αντιδράσει ο συνοδός. Πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα»
«ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ»
Εκ μέρους της «Συνδικαλιστικής Αλλαγής» ο Κώστας Πετρόπουλος, σημειώνει:
   «Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη και προκλητικότατη επίθεση και απαιτούμε από τη διοίκηση την κίνηση των διαδικασιών για την αυτόνομη δίωξη του δράστη και βεβαίως όλα τα προβλεπόμενα».
    Μάλιστα ο κ. Πετρόπουλος συμπεριλαμβάνει στην ανακοίνωσή του και την περιγραφή του άλλου μέλους του υγειονομικού προσωπικού που ήταν παρών.
   «Πάμε να βγάλουμε το μεροκάματο μας. Είμαστε όλοι συμβασιούχοι με ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Ολοι δίνουμε το καλύτερο για να κρατηθεί αυτό το σύστημα που λέγετε ΕΣΥ. Και κανένας πλέον δεν μας σέβεται. Νύχτα, βάρδια απόψε, συγγενής ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Πετώντας καρέκλες και χτυπώντας νοσηλεύτρια με μπουνιές στο τοίχο. Μετά βγήκε στο διάδρομο άρπαξε μια πυροσβεστήρα εκεί ήμουν εγώ και παραλίγο να με χτυπήσει στο κεφάλι. Ενας κύριος τον σταμάτησε και του πήρε τον πυροσβεστήρα. Στη νοσηλεύτρια δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μετά στο Ρίο που εφημέρευε. Αυτή τη στιγμή η νοσηλεύτρια βρίσκεται με κατάγματα και κακώσεις πλέον δεν ξέρω τι έχει πάθει ο κόσμος. Η ασθενής τους είναι καλά, η νοσηλεύτρια γιατί; Εκανε μόνο την δουλειά της όπως όλοι μας».
Αναδημοσίευση από https://pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...