Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Συντάξεις ΕΦΚΑ: Γιατί πρέπει να κάνετε αίτηση εντός του 2023 - Κερδισμένοι όσοι συνταξιοδοτηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

   Κερδισμένοι θα βγουν οι ασφαλισμένοι που θα κάνουν αίτηση για σύνταξη ΕΦΚΑ εντός του 2023. Θα έχουν αύξηση ακόμη και πάνω από 7,75%.
    Με υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους, οι συντάξιμες αποδοχές θα υπολογιστούν για τα έτη από 2002 έως το 2022 με βάση το 9,6% του πληθωρισμού.
    Η εξέλιξη αυτή σε σημαντική αύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης.
    Παράλληλα, και η εθνική σύνταξη αυξάνεται κατά 7,75%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι νέες συντάξεις να είναι υψηλότερες από τις παλαιές, ακόμη κι αν έλαβαν το σύνολο της αύξησης 7,75% (δεν είχαν δηλαδή προσωπική διαφορά) και έχουν τα ίδια έτη ασφάλισης. Ηδη, κατά το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι στο τέλος του έτους θα ξεπεράσουν τις 220.000.
     Είναι φανερό ότι οι  ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν έως τις 30-11-2023 συνταξιοδοτικό δικαίωμα, οφείλουν έως το τέλος της χρονιάς να υποβάλλουν αίτηση, ώστε να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα. Αυτή η ευνοϊκή συνταξιοδοτική μεταχείριση δεν θα υπάρχει για το 2024.
Συντάξεις ΕΦΚΑ: Συνεχίζεται το κύμα συνταξιοδότησης
   Σημειώστε ότι το κύμα συνταξιοδότησης που ξεκίνησε από το 2021 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
    Εντός του 2022 υποβλήθηκαν 215.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2023 ο αριθμός προσέγγισε τις 70.000. Στον αριθμό του 2023 αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση αν προστεθούν και οι αιτήσεις συνταξιοδότησης χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Συντάξεις ΕΦΚΑ: Τι γίνεται με τους εκπαιδευτικούς
    Ειδικά δε για τους εκπαιδευτικούς, εκτιμάται ότι εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να αποχωρήσουν σχεδόν 4.500 εκπαιδευτικοί, όσοι περίπου ήταν και αυτοί που συνταξιοδοτήθηκαν εντός του 2022. Να σημειωθεί ότι για το σχολικό έτος 2022-2023 ήδη έχουν υποβληθεί οι αρχικές αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός του Φεβρουαρίου. Βέβαια, αυτές θα γίνουν αποδεκτές και θα λυθεί αυτοδικαίως η υπαλληλική σχέση των εκπαιδευτικών στο τέλος Αυγούστου.
     Νομικοί κύκλοι που ασχολούνται με τα θέματα των συντάξεων επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία για χιλιάδες ασφαλισμένους.
Αναδημοσίευση από https://workenter.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...