Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Ζώτος Σ: Σχετικά με τα όσα είπε χθές, στην διακαναλική συνεντευξή του, ο kος Μητσοτάκης, για ΥΓΕΙΑ k' ΕΚΑΒ.

 Έπεα πτερόεντα 

     Λογικό να μιλά για Ελικόπτερα ο κ.Μητσοτάκης, αφού τα όσα είπε στην διακαναλική συνέντευξη για το ΕΚΑΒ και την Υγεία, είναι λόγια του αέρα.
1. Στο 70 σελίδων " Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υγείας" για το 2023 που είναι δημοσιευμένο στο επίσημο site του Υπουργείου, η λέξη ΕΚΑΒ δεν αναφέρεται πουθενά.
 ✅Το ΕΚΑΒ απουσιάζει εντελώς και από την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης
 ✅67 περιοχές οι περισσότερες στην Νησιωτική Ελλάδα, έχουν 1 ασθενοφόρο σε λειτουργία.
 ✅ Σύμφωνα με όσα μας είπε η διοίκηση του ΕΚΑΒ( επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη), για να μπορούν να επιχειρούν τα διαθέσιμα ασθενοφόρα χρειάζονται 700 διασώστες.
✅ Αντί για αυτό και μετά τα αλλεπάλληλα συμβάντα στα Νησιά είναι οξύμωρο να υπόσχονται ως λύση, ενοικιάσεις ιπτάμενων πληρωμάτων για την ορεινή Ελλάδα.
2. Ο κ.Μητσοτάκης με περισσή αλαζονεία και ειρωνικό ύφος, υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται η αναφορά για προσλήψεις στο μεσοπρόθεσμο, γιατί ως γνωστόν από το 2019, ισχύει ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση.
✅ Αν είναι έτσι όμως 
γιατί να εμπιστευτούν οι πολίτες έναν πρώην Πρωθυπουργό, που στην θητεία του την διετία 2021 -2022 δεν τήρησε τον κανόνα και 
ενώ αποχώρησαν από το ΕΣΥ, 8183 Γιατροί και Υγειονομικοί, οι συνολικές μόνιμες προσλήψεις που έκανε ήταν 3927 ( Εισ. έκθεση Προϋπολογισμού 2023)
✅Τι (εκτός από την υφαρπαγή της ψήφου), εγγυάται, ότι θα αλλάξουν τα πράγματα, αφού η σχετική πρόβλεψη για το 2023, είναι 2707 προσλήψεις για 3738 αποχωρήσεις.
✅ Πώς θα προκύψει τώρα τήρηση του κανόνα και 10.000 επιπλέον προσλήψεις, όταν μόνο την τριετία 2021-2023, η μείωση του προσωπικού στο ΕΣΥ, ανέρχεται στα 5177 άτομα και σε αυτά δεν υπολογίζονται οι αποχωρήσεις του 2020 και βεβαίως οι αναγκαστικές συνταξιοδοτήσεις των γιατρών που ( λόγω Covid 19,παρατάθηκε το όριο ηλικίας πλέον των 67 ετών) πλέον αρκετοί ξεπερνούν τα 70 έτη.
3. Ο κ.Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι δίνει 1,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
✅Η αλήθεια είναι ότι δίνει 317 εκ.ευρώ για ανακαίνιση Νοσοκομείων και 271 εκ.ευρώ για ανακαίνιση Κέντρων Υγείας.  
✅253 εκ.ευρώ αφορούν προγράμματα πρόληψης και Δημόσιας Υγείας (για 4 χρόνια), όταν η Ελλάδα με Κυβέρνηση Μητσοτάκη, δίνει ετησίως 19 ευρώ κατά κεφαλήν ( μέσος όρος στην Ευρώπη 90 ευρώ).
✅277 εκ.ευρώ αφορούν έργα ψηφιοποίησης, χωρίς συγκεκριμένη κοστολόγηση και περιεχόμενο.
✅Ακόμα και έτσι σε βάθος τετραετίας το συνολικό ποσό είναι 1.120 εκ.ευρώ.
✅Είναι δυνατόν ο κ.Μητσοτάκης σε αυτά να προσθέτει και να θεωρεί ότι η επιστροφή 250 εκ.ευρώ στις Φαρμακευτικές Εταιρείες, για μείωση του clawback, είναι προσφορά για το ΕΣΥ.
Πώς θα αντιμετωπιστεί η ανάγκη για νέα Νοσοκομεία με τους ελάχιστους αυτούς πόρους.
4. Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ως παράδειγμα σωστής συνεργασίας με τον Ιδιωτικό Τομέα την αντιμετώπιση του Καρκίνου.
✅Είναι δυνατόν ο πρώην Πρωθυπουργός, να μην διαβάζει τις πρόσφατες εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την αντιμετώπιση των Καρκινοπαθών στην Ελλάδα.
✅1000-4000 ευρώ, κοστίζουν στους καρκινοπαθείς, οι "δωρεάν" ακτινοθεραπείες στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα ( Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπείας)
✅960 εκ.ευρώ ήταν το 2021, οι άμεσες ιδιωτικές πληρωμές από τους καρκινοπαθείς.
Η εγκατάλειψη του ΕΣΥ και η έλλειψη ογκολόγων, στέλνει τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα, λέει η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ.
✅300 εκ ευρώ ήταν το κόστος από την απώλεια εισοδήματος, σε συγγενείς Καρκινοπαθών που αναλαμβάνουν την περιποίηση τους στη διάρκεια της θεραπείας (Oecd 2023)
✅898 μέρες καθυστερεί η έγκριση μιας νέας θεραπείας Καρκίνου, στην Ελλάδα, με ανυπολόγιστες συνέπειες, 17 μέρες στην Γερμανία και 22 μέρες στην Μεγάλη Βρετανία.(Oecd 2023)
5. Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι αύξησε τον Προϋπολογισμό της Υγείας στα 5,2 δις ευρώ.
Όμως η Πραγματικότητα είναι ότι η ονομαστική αύξηση της χρηματοδότησης, στα Νοσοκομεία, το 2023, δεν καλύπτει ούτε την αύξηση του πληθωρισμού.
✅1,339 δις ευρώ είναι το χρέος των Νοσοκομείων.
✅Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες( για να καλύψουν ανάγκες υγείας), πληρώνουν από την τσέπη τους 6,247 δις ευρώ ετησίως, επιπλέον των 4,205 δις ευρώ, που δίνουν για εισφορές υγείας.
✅ Οι Συνταξιούχοι δίνουν μια σύνταξη το χρόνο για να καλύψουν τα Φάρμακα τους και άλλη μία σύνταξη για να πληρώσουν τις αυξημένες εισφορές υγείας.
✅ Οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα, βρίσκονται στο 45% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου.
✅ Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πληρώνουν την δεύτερη υψηλότερη ιδιωτική δαπάνη Υγείας στην Ευρώπη.
✅5,5 εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν Προσωπικό Γιατρό, ενώ μεγάλο ποσοστό όσων έχουν εγγραφεί δεν κάνουν χρήση γιατί ο γιατρός τους απέχει δεκάδες χιλιόμετρα από το σπίτι τους.
6. Οι Ασφαλισμένοι Έλληνες, πληρώνουν από την τσέπη τους, το 100 % της Οδοντιατρικής Περίθαλψης και Φροντίδας.
✅1 εκατομμύριο πολίτες δεν επισκέφτηκαν Οδοντίατρο τον τελευταίο 1 χρόνο.
✅Ο κ.Μητσοτάκης αντί να επιβάλλει την τήρηση του Ιδρυτικού νόμου από τον ΕΟΠΥΥ, μοιράζει οδοντιατρικά φιλοδωρήματα με τις εισφορές των ασφαλισμένων.
7. Ο κ.Μητσοτάκης παρότι στο Λαύριο, δεν είπε λέξη για Νέο Δημόσιο Νοσοκομείο, στην Ανατολική Αττική, προφανώς γιατί τα όσα δήλωσε πριν τις εκλογές του Μαΐου, τώρα που πήρε το 40% τα θεωρεί περιττά.
✅Λέξη δεν είπε επίσης: 
    Για την ανάγκη 24/ωρης λειτουργίας της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του Κέντρου Υγείας και Αποκατάστασης Κερατέας.
Για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για να επιστρέψουν γιατροί από το εξωτερικό και να καλυφθούν οι ανάγκες για προσωπικό γιατρό.
   Το βέβαιο είναι ότι οι συνεχείς αναφορές στο ΕΣΥ προσπαθούν να θολώσουν τα νερά ενόψει των εκλογών. Παντοδυναμία της Ν.Δ και Δωρεάν Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες.
Οπότε Κυβερνούν έβλαψαν το ΕΣΥ.
    Οι πολίτες πριν είναι αργά πρέπει να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ την μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται το δικαίωμα στην Δωρεάν Υγεία και την Αναγέννηση του ΕΣΥ.
Σωτήρης Ζώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...