Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Μιχ. Γιαννάκος: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΜΑ σε ΓΙΑΤΡΟΥΣ και ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑ στό ΑΙΓΙΟ. ΚΑΤΑΓΜΑ στο ΧΕΡΙ ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να ΓΙΝΕΙ με τούς ΡΟΜΑ που ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

    Την  Τρίτη προς Τετάρτη ξημερώματα, στη νυκτερινή βάρδια,  3:45 π.μ., το ασθενοφόρο μετέφερε μεθυσμένο ρομά στα επείγοντα του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ. 
    Με το που μπήκε στα ιατρεία άρχισε να κτυπάει όποιον έβρισκε μπροστά του.  Επιτέθηκε σε μία ασθενή και μία  γιατρό. Πήγαν να βοηθήσουν ένας γιατρός και ένας τραυματιοφορέας. Ο ρομά έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του εκσφενδονίζοντας μπουκάλια.
Όλοι οι συνάδελφοι και η ασθενής έφαγαν ξύλο.
Ο τραυματιοφορέας έχει κάταγμα στο  δάκτυλο  του χεριού.
Οι υπόλοιποι συνάδελφοι κλειδώθηκαν μέσα και φώναξαν την αστυνομία η οποία προσήλθε σε 10 λεπτά και γλυτώσαμε τα χειρότερα.
    Που θα πάει όμως αυτή η κατάσταση  με τις συνεχείς επιθέσεις ρομά υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ στα εφημερεύοντα νοσοκομεία  και κέντρα υγείας.
               Η αστυνομία τους ξέρει με τα μικρά ονόματα.
Οι συνάδελφοι δεν τολμούν να κάνουν μηνύσεις φοβούμενοι  τη στοχοποίηση. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν κάνουν μηνύσεις και έτσι γινόμαστε  στόχος συχνών επιθέσεων  από ρομά. που μάλλον δεν  δείχνουν να φοβούνται την αστυνομία. 
    Πριν θρηνήσουμε θύματα, συναδέλφους από ξυλοδαρμό,  να πάρουν  μέτρα οι διοικούντες το σύστημα. Οι Διοικήσεις των νοσοκομείων και κέντρων υγείας να προστατεύσουν τους συναδέλφους  υποβάλλοντας μηνύσεις και  να κάνουν προσλήψεις  προσωπικού ασφάλειας( ΣΟΧ).
     Συχνές περιπολίες της αστυνομίας στους δρόμους γύρω από τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
               Κάποιος να μιλήσει στους επικεφαλείς των ρομά.
Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...