Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Διοικητής Νοσοκομείου προτείνει κατάργηση της δημόσιας υγείας και ιδιωτικά ασθενοφόρα στο πρότυπο των delivery.

Η συζήτηση για τη κατάργηση του κράτους πρόνοιας έχει ήδη ξεκινήσει.

  Αν σιγά-σιγά τα δημόσια νοσοκομεία εγκαταλείψουν τη μεταφορά ασθενών με τα ασθενοφόρα τους και με χίλιες δικαιολογίες μας παραπέμπουν στα ιδιωτικά, μέχρι την πλήρη απαξίωσή τους, δεν πρέπει να πέσουμε από τα σύννεφα. Το “κόλπο” είναι παλιό και ομολογημένο πια, το ίδιο παρατηρείται και στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια εξάλλου. Στην παρακάτω ανάρτηση λοιπόν του κυρίου διοικητή, έχουμε την πλήρη ομολογία «ελευθεραγοριτισμού». 
     Η λύση είναι να φύγει το κράτος για να έρθουν και στην υγεία οι ιδιώτες, ξέρετε οι ίδιοι μάλλον που εμφανίζουν +600% υπεκέρδη στην ενέργεια, ενώ ο κόσμος πεινάει. Να έρθουν και στην υγεία λοιπόν οι ευεργέτες να μας σώσουν, για να έχουμε καλές υπηρεσίες. Το κράτος πρέπει να υπάρχει μόνο για να χρυσοπληρώνει αυτούς τους ιδιώτες. Το ότι οι υπηρεσίες υγείας συγκρίνονται από έναν επαγγελματία του χώρου με υπηρεσίες delìvery, πραγματικά δε χρειάζεται σχολιασμό, απλά τρομάζει το πόσο ασυνάρτητα πράγματα, μπορεί να υπωθούν απο επίσημα χείλη. 
     Το μοντέλο που προτείνει ο διοικητής, ισοπεδώνει φυσικά κάθε έννοια κοινωνικού κράτους. Το βασικό ερώτημα είναι: Γιατί τα τελευταία 4 χρονιά δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη πληρωμάτων ασθενοφόρων από την κυβέρνηση της ΝΔ και τους υπουργούς του, Κικιλια και Πλεύρη, ενώ είχαμε πάνω από 500 αποχωρήσεις;  
  ΠΟΕΔΗΝ: Παράνομες οι διακομιδές ασθενών με ιδιωτικά ασθενοφόρα / Κάνουν λόγο για διακομιδές στις οποίες δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας καθώς δεν υπάρχει συνοδεία γιατρού “Το ένα μετά το άλλο τα Νοσοκομεία με απευθείας αναθέσεις, εκχωρούν τις δευτερογενείς διακομιδές των Νοσοκομείων σε Ιδιωτικά ασθενοφόρα έναντι αδράς αμοιβής και με κρυφές χρεώσεις για τους διακομιζόμενους ασθενείς”.              Για να μη ξεχνιόμαστε, το ελληνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης λειτουργεί με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης, της ισότητας και της προσβασιμότητας. Χρηματοδοτείται μέσω των εισφορών των εργαζομένων, των εργοδοτών και του κρατικού προϋπολογισμού. Το ΕΣΥ παρέχει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, της νοσοκομειακής περίθαλψης και των εξειδικευμένων θεραπειών.
Αναδημοσίευση από https://e-wall.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...