Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Σχετικά με την θέση μας, στην χθεσινή Συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, για την ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ, που τελικά ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

     Σε ότι αφορά την χθεσινή (21.12.23) πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Δ.Σ του Σωματείου μας, για την ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του Προεδρείου του, ο εκπροσωπών την παράταξή μας, Κώστας Πετρόπουλος, τοποθετούμενος, ανέφερε τα εξής:
    Κατ΄ αρχήν συνεχάρη όλους  τούς εκλεγμένους Συναδέλφους στο Δ.Σ του Σωματείου μας, ευχόμενος παράλληλα σε όλους ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ και βεβαίως ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την αντιμετώπιση της πληθώρας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, τα πολλά-πολύπλοκα και δύσκολα προβλήματα του χώρου μας
ü Τόσο με τα κτιριακά μας προβλήματα
ü Όσο και τα προβλήματα του οργανισμού και της περαιτέρω ανάπτυξης του Νοσοκομείου μας.
ü Αλλά και τα σχετικά με το προσωπικό, τις ελλείψεις  και την μονιμοποίηση των Συμβασιούχων
ü Και βεβαίως τα προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας  του Νοσοκομείου, τα προβλήματα καθημερινότητας των Συναδέλφων μας και το σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στους χώρους δουλειάς.
     Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα των ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, όπου επεσήμανε το νέο εκλογικό τοπίο του χώρου μας, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την εγγραφή των ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, μια εγγραφή που δρομολογήθηκε μετά από την σχετική  απόφαση  του Συνεδρίου της ΠΟΕΔΗΝ,  τον Μάϊο  του 2022, καθώς επίσης και στις ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ που έχουν γίνει στους ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ, όπου με ευθύνη του ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Προέδρου, αυτοί ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ, παρατυπίες που απ΄ ότι φάνηκε και με τις ευλογίες Σουγλέρη αποτυπώθηκαν και στην εκλογική διαδικασία όπου:
Ø Ψήφισαν αρκετά ΜΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΤΑΞΕΙ μέλη μας, κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο και το καταστατικό μας και μάλιστα κάποιοι απ΄ αυτούς ήταν και υποψήφιοι, πρόβλημα που σαφώς παίρνει μεγαλύτερες παράτυπες διαστάσεις.
Ø Ψήφισε μία Συναδέλφισσα που με δικό της αίτημα ήταν και είναι ΔΙΑΓΡΑΜΕΝΗ από το Σωματείο.
Ø Ψήφισε μία Συναδέλφισσα που έχει παραιτηθεί από το Νοσοκομείο, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στην δύναμή μας, αλλά σε άλλη υπηρεσία και μάλιστα εκτός Νοσοκομείου, όπου έχει διοριστεί εκ νέου.
Ø Ψήφισαν 10 περίπου αποσπασμένοι σε εμάς εργαζόμενοι, Συνάδελφοι  που οργανικά ανήκουν σε άλλα Νοσοκομεία, συνεπώς και σε άλλα Σωματεία.
    Πέρα απ΄ αυτά αναφέρθηκε και στα ζητήματα ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ, όπου επεσήμανε τα εξής:
ü Κατ΄ αρχήν ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ στην πρόταση του πλειοψηφούντος Συμβούλου, Μιχ. Στελλάτου, για ένα ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ, ένα προεδρείο με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ  στις θέσεις του Προεδρείου. Δεν μας έβρισκε αντίθετους αυτή η πρόταση, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, προβλήματα που δυστυχώς η απελθούσα Διοίκηση τα άφησε στην τύχη τους, προβλήματα που  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ και χρειάζονται την συμμετοχή ευρύτερων δυνάμεων για την αντιμετώπισή τους.
ü Σ΄ αυτήν όμως την φάση, δεν μπορούμε  να συμμετάσχουμε σε ένα ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ, όπου ό κύριος κορμός θα είναι το ΝΥΣΤΕΡΙ, η παράταξη που προκρίνει για Πρόεδρο τον Στελλάτο, για τον οποίο στην προηγούμενη θητεία μας, είχαμε ΑΡΕΙ την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό του,  λόγω της συμπεριφοράς του, της πρακτικής του ως Πρόεδρος, όπου λειτουργούσε σε πάρα πολλά ζητήματα ερήμην μας, παρ΄ ότι ήμασταν  ο ένας από τούς δύο ισάριθμους πυλώνες που συγκροτούσαν το Προεδρείο, θυμίζοντας βεβαίως σε όλους ότι διαχωρίσαμε την θέση μας τότε που με περίσσεια θράσους ο Στελλάτος  τάχθηκε κατά του τότε Αντιπροέδρου του Σωματείου μας,  Κώστα Πετρόπουλου, στο μέγα θέμα των εφόδων του Αν.  Διοικητή στους χώρους δουλειάς, τον οποίο και στήριξε με σχετική δική του ανακοίνωση ως πρόεδρος…..Αν είναι δυνατόν από Πρόεδρο Σωματείου.
    Επειδή δεν έχουμε το δικαίωμα να μπαίνουμε στα εσωτερικά των άλλων παρατάξεων, να τούς υποδεικνύουμε ποιόν θα προτείνουν και σε ποια θέση, γι΄ αυτό ως παράταξη αρκούμαστε στο να πούμε ότι ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ σε ένα τέτοιο προεδρείο, που σαφώς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ότι το καλύτερο για τον χώρο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.........

  Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ από τους δεξιούς παραγοντίσκους.      Μιλάμε για το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  όπου με σχετ...