Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Η Παράταξή μας, η ΔΗΣΥΠ, με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2024.

 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2024 Αυξήσεις 74% στους Διοικητές των Νοσοκομείων!!!

Ενώ οι μισθοί στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα παραμένουν εξαιρετικά χαμηλοί - τη στιγμή που η ακρίβεια καλπάζει-ενώ οι γιατροί παραιτούνται από το ΕΣΥ, λόγω επαγγελματιικής εξουθένωσης κι εξευτελιστικών μισθών, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες, η κυβέρνηση επέλεξε, ΤΩΡΑ, στον προϋπολογισμό που ψηφίζεται στη Βουλή, να αυξήσει τους μισθούς των Διοικητών των νοσοκομείων κατά 74% !!!
Για τους υγειονομικούς, που είχαν 30 νεκρούς στην πανδημία, ούτε στα Βαρέα και Ανθυγιεινά δεν τους εντάσσει. Τους εμπαίζει δυο χρόνια τώρα.
Για τους εργαζόμενους στο δημόσιο πανηγυρίζει για την αύξηση των 38-40 ευρώ τον μήνα, ύστερα από 14 χρόνια μνημονίων, όπου μειώθηκαν οι μισθοί κατά 40%.
Καμιά συζήτηση για την επιστροφή των Δώρων, την κατάργηση της εισφοράς του 2%,του μισθολογικού παγώματος 2016-17,της αύξησης του αφορολόγητου και της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.
Η σχετική μεγάλη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών έδειξε ποιος είναι ο δρόμος.
Αν θέλουμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές λιτότητας ,που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, χρειάζεται συντονισμένος αγώνας από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...