Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν ασθενείς σε διαδρόμους… ενώ θα μπορούσαν να είναι σε δωμάτια!

     Τα Νοσοκομεία της Πάτρας και ιδιαίτερα οι παθολογικές κλινικές γεμίζουν… ράντζα σε διαδρόμους, όμως περιέργως… μόνο στην Πάτρα, τα κρατικά Νοσοκομεία δεν έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτικές κλινικές ώστε να μεταφέρονται εκεί οι ασθενείς, όπως ο σχετικός νόμος ορίζει! Και ενώ από τον Οκτώβριο του 2023, αυτή η δυνατότητα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ δυστυχώς τόσο το Ρίο όσο και ο «Αγιος Ανδρέας» δεν έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης. Με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς, κυρίως τις ημέρες των εφημεριών να αναγκάζονται να νοσηλεύονται.. σε ράντζα σε διαδρόμους. Τόσο στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας όσο και την περασμένη Πέμπτη το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» είχε μετατραπεί σε… μονάδα νοσηλείας εξαιτίας της αυξημένης ροής παθολογικών κυρίως περιστατικών από την εφημερία της προηγούμενης ημέρας.
     Μέχρι που έγινε και απογευματινή επίσκεψη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στα Επείγοντα παρουσία του διοικητή Ηλία Θεοδωρόπουλου και του αναπληρωτή του Παναγιώτη Δημόπουλου, για να γίνει σύσκεψη και να λυθεί το θέμα. Όπως δήλωσε ο κ. Καρβέλης «ρυθμίστηκαν ζητήματα που αφορούσαν την προώθηση ασθενών που είχαν παραμείνει στη βραχεία νοσηλεία στα ΤΕΠ στις κλινικές του Νοσοκομείου».
    Το ζήτημα κάθε φορά ανακύπτει εξαιτίας των αρκετών εισαγωγών παθολογικών περιστατικών και ευτυχώς μετά την παρέμβαση του Διοικητή οι ασθενείς τακτοποιήθηκαν σε κενά κρεβάτια σε άλλες κλινικές ενώ δόθηκαν και εξιτήρια. Όμως το «μπάχαλο» συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες. Οι ίδιοι οι γιατροί τονίζουν πως ο όγκος της Παθολογικής Κλινικής, σε αριθμό ασθενών, είναι τεράστιος και το προσωπικό δεν επαρκεί.
    Φυσικά το όλο θέμα θα είχε λυθεί αν είχε ενεργοποιηθεί η σύμβαση με ιδιωτικά Νοσοκομεία και κλινικές. Ασθενείς θα μεταφέρονταν εκεί και δεν θα επικρατούσε αυτή η θλιβερή κατάσταση στους διαδρόμους των νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Ούτε θα χρειαζόταν η… κάθε τρεις και λίγο παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για να επιλύει ζητήματα. Κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει για ποιον λόγο δεν τηρούνται οι αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, κάτι που ισχύει σε άλλες περιφέρειες όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο κλπ.
Αναδημοσίευση από το https://flamis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...