Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Κινδυνεύει με «λουκέτο» η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του ΓΝ Άγιος Ανδρέας

   Σε αναστολή λειτουργίας ή και κατάργηση κινδυνεύει η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Αχαΐας του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» η οποία από το 2019 μέχρι και σήμερα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών με ψυχική νόσο του Νομού Αχαΐας.
  Όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοί της, οι συμβάσεις τους δεν έχουν ανανεωθεί και παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις, μέχρι σήμερα, δέκα ημέρες πριν λήξουν… δεν έχει γίνει το παραμικρό! Έτσι εκφράζουν φόβους ότι η Κινητή Μονάδα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια… σε ακινησία!
Στη διάρκεια της λειτουργίας της έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 1000 ασθενείς με κάθε βαθμού σοβαρότητας ψυχική νόσο, με επισκέψεις κατ΄ οίκον στον τόπο διαμονής τους και τακτικά ιατρεία στα Κέντρα Υγείας του Νομού.
    Το πιο σημαντικό λειτούργημα της ΚΜΨΥ είναι η ολιστική φροντίδα των ατόμων με σοβαρή ψυχική νόσο, με την παροχή υπηρεσιών ψυχιάτρου, ψυχολόγου, νοσηλευτή και κοινωνικού λειτουργού. Οι κατ΄ οίκον επισκέψεις της και η αδιάλειπτη εποπτεία των ασθενών, εξασφαλίζει την αποφυγή της νοσηλείας τους, τη στήριξη της οικογένειας τους στην διαχείριση της νόσου και την αξιοπρεπή διαβίωση των ασθενών στον τόπο κατοικίας τους. 
   Εξυπηρετεί άτομα που η νόσος τους δεν τα καθιστά ικανά να έχουν τακτική παρακολούθηση, άτομα σε απομακρυσμένες περιοχές του Νομού, όπου ο ψυχίατρος και ο ψυχολόγος είναι ανύπαρκτοι, άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως ανάπηροι και καρκινοπαθείς  τελικού σταδίου και άτομα με οικονομικά προβλήματα, που δεν μπορούν να μετακινηθούν στις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας..!
Αναδημοσίευση από Εφημερίδα Γνώμη
poster
00:35
00:00
Play
(Space)
Unmute
(m)
Settings
Fullscreen
(f)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σ όλο του το μεγαλείο

       Είδαμε χθες ΟΛΟΙ ΜΑΣ, την ανάρτηση του Προέδρου του Σωματείου μας και μάλιστα στο site του Σωματείου, όπου προβάλλει την προσωπική τ...